20.6 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Exposure VXN actief cross-over filter en voeding

Exposure VXN actief cross-over filter en voeding

0
Exposure VXN actief cross-over filter en voeding

De nieuwe Exposure VXN is een actief cross-over filter dat u in plaats van het – veelal – passieve exemplaar ingebouwd in een speaker gebruikt.

Traditioneel stuurt u een luidspreker aan met een eindversterker. Per kanaal één speaker, waarbij de cross-over filtering in de speaker zelf wordt afgehandeld. Meestal door een passief filter. Volgens Exposure kan dat veel beter door gebruik te maken van hun gloednieuwe VXN actieve filter, inclusief bijbehorende voeding. Het idee is dat u dit apparaat tussen voor- en eindversterkers plaatst. Daarbij is wel een eindversterker per fysieke driver nodig. Het gebruik van een actief filter als dit kan dus uiteindelijk aardig in de papieren gaan lopen. Maar als dat geen belemmering is, dan staat niets u in de weg om de VXN in te zetten.

Passend gemaakt voor uw speaker

De Exposure VXN is in eerste instantie ontworpen voor gebruik met luidsprekers van Kudos Audio. De Titan-serie en de ‘ Super’-modellen uit de serie Cardea van dit merk zijn dusdanig opgebouwd dat u het interne cross-over filter eenvoudig kunt omzeilen. De VXN kan echter ook voor andere luidsprekermerken ingezet worden. Wanneer u een VXN bestelt, dient u aan te geven met luidsprekermodel u het filter wilt gebruiken. Daarop past Exposure de onderdelen in de VXN aan aan deze luidsprekers. In principe is de VXN niet alleen met de eigen versterkers van Exposure te gebruiken, maar ook met elke andere voorversterker-eindversterker-combi. Alle in-en uitgangen verlopen via RCA. Het actieve filter wordt overigens bijgestaan door een bijpassende en speciaal voor de VXN ontworpen lineaire voeding. De prijs van de VXN bedraagt in 2-weg-uitvoering £1545 en in 3-weg-uitvoering £1795. Voor de bijbehorende voeding betaalt u £995. Op moment van schrijven wordt de VXN nog niet vermeld op de website van de fabrikant, maar wel op deze pagina van Kudos Audio.