12.2 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Loewe neemt eerste werknemers na doorstart aan

Loewe neemt eerste werknemers na doorstart aan

0
Loewe neemt eerste werknemers na doorstart aan

Het doorgestarte Loewe heeft z’n eerste 45 werknemers aangenomen, waarmee het bedrijf weer langzaam aan op stoom moet gaan komen.

Toen Loewe vorig jaar failliet ging, leek dat einde oefening voor de Duitse fabrikant. Toch verscheen een reddende engel in de vorm van de Slowaakse investeringsmaatschappij Skytec ten tonele. Zij regelden een doorstart voor Loewe, waarvan de eerste praktische resultaten nu zichtbaar zijn. In Kronach – het traditionele hoofdkwartier van Loewe – is 25.000 vierkante meter bedrijfsruimte overgenomen. En ook zijn de eerste 45 personeelsleden aangenomen. Met hen begint het opzetten van een nieuwe basis in het genoemde Kronach. Naar verwachting is vanaf april dit jaar het grootste deel van het assortiment van de fabrikant weer leverbaar. Verder is er – zo laat het bedrijf weten – intensief contact met toeleveranciers en technologiepartners als LG Displays. De CEO van Skytec – Vladislav Khabliev laat weten dat die partners extreem enthousiast reageerden op de plannen van de uit de as herrezen Duitse fabrikant.

Snel aan de slag

Ook wil Loewe graag het Chinese Hisense in het zonnetje zetten, zo laat het bedrijf weten. In eerste instantie waren de Chinezen geïnteresseerd in de overname van het merk. Dat is uiteindelijk niet doorgegaan, maar ze vormen nu een enthousiaste ondersteuning van de Duitsers. Daarmee wordt een partnerschap vervolgd dat al stamt uit 2013. Naar verwachting wordt de samenwerking in de toekomst verder uitgebreid. Voor de rest geldt dat Khabliev zo snel mogelijk aan de slag wil met de ontwikkeling en productie van nieuwe producten. Onder het motto ‘Engineered in Germany’. Ook de website van Loewe is – zo kunt u zelf constateren – wederom in opbouw.