28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Streaming Audio Streaming Naim voegt Qobuz toe via firmware-update

Naim voegt Qobuz toe via firmware-update

0
Naim voegt Qobuz toe via firmware-update

Naim laat weten dat Qobuz via een firmware-update beschikbaar is voor de muziekstreamers van het merk. Voortaan luister u streams in de hoogst beschikbare kwaliteit.

Het Britse Naim Audio heeft Qobuz toegevoegd aan de beschikbare muziekdiensten voor z’n streamers. Via een – als het goed is – inmiddels klaarstaande firmware-update voegt u de dienst eenvoudig toe. Ziet u de update nog niet, dan zal deze er zeker in begin februari zijn, in dat geval af en toe even controleren. Hoe dan ook, hebt u de update eenmaal geïnstalleerd dan betekent het dat u direct toegang hebt tot alle hi-res streams van de Franse muziekdienst. Inclusief ‘true high-resolution streaming’ met een kwaliteit van 24 bit / 192 kHz. Los daarvan is er ook nog de gigantische bibliotheek aan cd-kwaliteit muziek. Qobuz is beschikbaar in twaalf landen, waaronder Nederland en België.

Generation krijgt update in voorjaar

In eerste instantie kunnen gebruikers van de Naim Uniti Atom, Star en Nova, alsmede de netwerkspelers ND5 XS2, NDX 2 en ND 555 gebruik maken van de update die klaarstaat. Voor ‘t voorjaar staat ook een update met Qobuz-mogelijkheden op de rol voor de Generation draadloze luidsprekers. Mocht u als bezitter van die speakers niet kunnen wachten, dan hoeft dat trouwens feitelijk niet. Via Chromecast kunt u al luisteren naar Qobuz, alleen nog in de lagere kwaliteit van tot en met 24 bit / 96 kHz. Vanzelfsprekend is om gebruik te maken van Qobuz ook een abonnement op de dienst nodig. Kortom: snel updaten maar, als de update voor uw apparaat klaar staat. Los van de extra muziekstreamingdienst heeft Naim allerlei andere probleempjes gefikst in de februari-update, op deze pagina een overzicht (even een stukje naar beneden scrollen tot het kopje STREAMING PRODUCTS).