19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Nordost presenteert nieuwe kabels voor pick-up-element

Nordost presenteert nieuwe kabels voor pick-up-element

0
Nordost presenteert nieuwe kabels voor pick-up-element

Om het signaal van een pick-up element van een platenspeler zo zuiver mogelijk door te sluizen naar de phono-voorversterker zijn goede kabels nodig, zoals de nieuwe van Nordost.

De nieuwe ‘tonearm’-kabels van Nordost prikt u in de pick-up arm van uw platenspeler. Het is daarmee het soort kabel dat het meest direct mogelijk is gekoppeld aan het pick-up element. Wat betekent dat deze kabels met zeer lage en storingsgevoelige spanningen overweg moeten kunnen. Ook een lage capaciteit is van levensbelang. En natuurlijk is aarding minstens zo belangrijk. Kortom: er komt nogal wat kijken bij dit type kabel. Nordost heeft diverse nieuwe exemplaren uitgebracht. De Valhalla 2 Tonearm Cable + werd uitgebracht op de High End München van dit jaar. Inmiddels heeft Nordost dezelfde gebruikte technieken ook doorgevoerd in soortgelijke kabels uit de series Blue Heaven, Heimdall 2, Frey 2 and Tyr 2.

Afscherming

Elk van de nieuwe Tonearm Cable + kabels maakt gebruik van verzilverde OCF geleiders, gebouwd als gevlochten exemplaar. Beide kanalen – links en rechts – zijn individueel voorzien van een gevlochten afscherming van zilverdraad. Dat moet onderlinge beïnvloeding van de kanalen voorkomen (crosstalk). Een afzonderlijk afgeschermde verzilverde aardingskabel is toegevoegd aan de constructie om het ruisniveau nog verder omlaag te brengen. Verder heeft Nordost gedacht aan twee loskoppelbare aardingskabels zijn gekoppeld aan de afscherming van de kabel. Deze kunt u – indien nodig – gebruiken om een aardlus te voorkomen. Elk van de nieuwe kabels is voorzien van een rechte of 90-graden low mass ‘MoonGlo’ 5-pin Din, RCA of XLR-plug(gen). De aarddraden zijn voorzien van vergulde klemmen. Elk van de kabels is handgemaakt in de VS. De Blue Heaven Tonearm Cable + kost $599,99 voor 1,25 meter (elke halve meter extra kost $90). De Heimdall 2 Tonearm Cable + kost $799,99 voor 1,25 meter (elke halve meter extra kost $110). De Frey 2 Tonearm Cable + kost $1399,99 voor 1,25 meter (elke halve meter extra kost $150). De Tyr 2 Tonearm Cable + tot slot, kost $2749,99 voor 1,25 meter (elke halve meter extra kost $300)