18.1 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Streaming Audio Multiroom Audio Sonos blijft oudere producten (toch nog) ondersteunen

Sonos blijft oudere producten (toch nog) ondersteunen

0
Sonos blijft oudere producten (toch nog) ondersteunen

Er ontstond vorige week flink wat irritatie bij klanten toen Sonos liet weten dat het de support voor een aantal ‘oude’ producten beëindigde. Het bedrijf heeft bakzeil gehaald.

Sonos speakers zijn niet het goedkoopst in het marktsegment. Vandaar dat klanten tamelijk geïrriteerd reageerden toen het bedrijf vorige week aankondigde de support – qua firmware – voor een aantal oudere speakers te beëindigen. Daaronder zouden onder meer de populaire Play:5 en Connect vallen. In principe zouden de speakers natuurlijk gewoon blijven werken, maar bugfixes, veiligheidspatches en nieuwe features hoefden gebruikers niet meer te verwachten. Vooral het ontbreken van veiligheidspatches en bugfixes schoot bezitters van de getroffen speakers in het verkeerde keelgat.

Wel patches, geen nieuwe features

Sonos heeft nu laten weten de oudere speakers wat veiligheidspatches en bugfixes toch nog te blijven ondersteunen. De CEO van de fabrikant – Patrick Spence – ging ietwat door het stof en bood z’n excuses aan op deze blogpost. Kortom: het is uiteindelijk – vooralsnog – allemaal met een sisser afgelopen. Uw oudere Sonos speaker blijft gewoon z’n ding doen. Dat bepaalde nieuwe features vanwege te krappe hardware niet meer uitgerold kunnen worden op de oudgedienden is logisch. Maar het overgrote deel van de gebruikers is dik tevreden met de functionaliteit die de luidsprekers nu te bieden hebben. Hoe dan ook, netjes van Sonos dat ze uiteindelijk toch nog op hun schreden terugkeren. Het belang van de klant wordt gerespecteerd. Verder ook goed voor het milieu: waarom een perfect werkend apparaat weggooien?