Connect2Multimedia met demo looptijdcorrectie op Audio Show Alkmaar

2
Audio Show Alkmaar

Interesse in een interessante technische demo? Loop dan zeker even langs bij Connect2Multimedia op de Audio Show Alkmaar komend weekend en leer alles over looptijdcorrectie.

Tijdens de showdagen op de Audio Show Alkmaar demonstreert Connect2Multimedia wat looptijdcorrectie doet met het geluidsbeeld van het actieve SoundPrism III luidsprekersysteem: ‘Wij hebben pre-sets met en zonder correctie die we direct kunnen laten horen. De SoundPrism III is een 3-weg actief aangestuurde luidspreker op basis van Hypex nCore. De controle over de speakerelementen is door de enorme dempingsfactor (ca. 1000!) bijzonder. Pulsgeluiden in de muziek worden daardoor zo goed als realistisch weergegeven. U ervaart werkelijk de energie die de muzikanten tijdens hun uitvoering geven en dat kan voor sommigen even wennen zijn’.

Halfopen baffle

Connect2Multimedia vervolgt: ‘Wat de gebruikte luidspreker-units betreft hebben we voor de Audio Show Alkmaar gekozen voor verschillende merken die in hun deel van het geluidsspectrum geweldig kunnen presteren. Dit resulteert in een zeer indrukwekkende geluidsbeleving die door onze opzet (instelbare DSP) kan worden aangepast in een beleving die binnen uw specifieke wensen en luisterruimte past. De SoundPrism III is een halfopen baffle. De basluidspreker zit in een behuizing waardoor het totale formaat beperkt is gebleven. De midden- en hogetonen luidsprekers zijn van achteren open en geven daardoor aan de achterzijde nagenoeg het zelfde geluidsbeeld weer als de voorzijde (maar dan in tegenfase). Doordat er geen demping van een behuizing in dit systeem aanwezig is, is ook het pulsgedrag heel anders dan die van een gesloten luidspreker. De weergave wordt vergeleken met die van de beste elektrostaten’.

Zwevend

Aardig detail: De gedemonstreerde SoundPrism III speakers “zweven” op vier magneetvoeten (meerprijs) die ervoor zorgen dat de speakers van de ondergrond geïsoleerd worden. Standaard worden ze overigens geleverd op spikes. De SoundPrism III wordt handgemaakt en op bestelling gebouwd. Ze worden persoonlijk afgeleverd en naar wens worden de instellingen aan uw luisterruimte aangepast. En mocht u onverhoopt geen tijd hebben voor een bezoek aan de Audio Show Alkmaar: Na het weekeinde kunt u deze weergevers ook beluisteren bij Studio Alkmaar in Oterleek. Tijdens de Alkmaar Audio Show vindt u Connect2Multimedia op de 3e etage in hun Skybox, ruimte 11.