12.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoons Dyson patenteert hoofdtelefoon luchtreiniger

Dyson patenteert hoofdtelefoon luchtreiniger

1
Dyson patenteert hoofdtelefoon luchtreiniger

Altijd behoefte aan een privéwolkje frisse lucht om u heen? Dan is er dankzij een nieuwe patentaanvraag van Dyson hoop!

Dyson heeft patent aangevraagd voor een hoofdtelefoonontwerp met in de oorkussens een luchtreinigingssysteem. We lezen op What Hifi dat het patent al in juli vorig jaar is aangevraagd, maar nu pas openbaar is gemaakt. Los van een band om het hoofd, krijgt u bij de beoogde hoofdtelefoon ook een band voor de mond. Hieruit komt de opgeschoonde lucht. Wilt u gewoon weer even nostalgische stadsdampen inademen, dan klapt u de mondband weg.

Ventilator per oorschelp

In elke oorschelp van de toch wel exotisch te noemen Dyson zit een ventilator verwerkt. Deze draaien elk met een toerental van zo’n 12000 tpm en via de gekoppelde ventilator zuigen ze zo’n 1,4 liter lucht per seconde aan. Onbekend is of deze motoren een nadelige invloed op de geluidskwaliteit hebben, mogelijk helpt actieve noise cancelling dat tegen te gaan. Nu loopt – zo lezen we verder bij What Hifi – Dyson al sinds 2018 met dit plan rond. Mogelijk betekent de patentaanvraag – die u hier inclusief vele illustraties terug kunt vinden – een meer serieuze stap richting productie. Wie weet heeft het kans van slagen in een maatschappij waarin mensen steeds vaker met mondkapjes gezien worden. En ook vervelende virussen liefst zoveel mogelijk vermeden worden. Hoewel de zuigende hoofdtelefoon niet ter voorkoming van dat laatstgenoemde bedoeld lijkt.

1 REACTIE