20.6 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi High End München’s ‘brand ambassador’ is Alan Parsons

High End München’s ‘brand ambassador’ is Alan Parsons

3
High End München’s ‘brand ambassador’ is Alan Parsons

De ‘brand ambassador’ van de komende High End München dit jaar is niemand minder dan Alan Parsons, iemand die je toch wel legendarisch mag noemen.

Alan Parsons is het gezicht van de High End München 2020, die dit jaar wordt gehouden van 14 tot en met 17 mei. De organisatie laat weten, zich met deze benoeming aan het thema te houden om jaarlijks een prominente artiest in te zetten die de symbiose tussen muziek en techniek onderstreept. Volgens Stefan Dreischärf – managing director van de HIGH END SOCIETY Service GmbH (de organisatie achter de expo) – belichaamt Parsons als geen ander die symbiose: ‘Dankzij superbe opnametechniek is hij extreem succesvol bezig om de magie van z’n composities naar onze huiskamers te brengen’. Alan Parsons is al decennia lang actief, inmiddels 13 maal genomineerd voor een Grammy ontving hij in 2018 de begeerde prijs voor het ‘Best immersive Audio Album.

Abbey Road Studios

Parsons – afkomstig uit Londen – begon zijn carrière in de beroemde Abbey Road Studios. Toen nog op de achtergrond werkend, schreef hij destijds al muzikale geschiedenis. In eerste instantie werkte hij als assistent samen met de laatste twee albums van de Beatles. Daarna werd hij bekend als geluidstechnicus voor de opnamen van het Pink Floyd-album Dark Side Of The Moon’. Vanaf 1975 met de oprichting van the Alan Parsons Project groeide de artiest met eigen materiaal zelf uit tot een legende. Vorig jaar verscheen z’n nieuwe studio-album The Secret. Ook toerde Parsons door de VS en Europa met het Alan Parsons Live Project.

3 REACTIES