11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Samsung en LG gooien LCD-fabrieken in de verkoop

Samsung en LG gooien LCD-fabrieken in de verkoop

0
Samsung en LG gooien LCD-fabrieken in de verkoop

Zowel Samsung als LG willen af van hun LCD-fabrieken ter waarde van 33 miljard dollar. Op naar de toekomst, zo lijkt de gedachte.

De toekomst is – in ieder geval wat televisies betreft – niet aan LCD’s als het aan Samsung en LG ligt. Een teken aan de wand is dat beide fabrikanten hun LCD-fabrieken in de etalage hebben gezet. Voor zo’n 33 miljard dollar mag u ze kopen. Wat er voor in de plaats komt moge duidelijk zijn: in eerste instantie OLED en daarna vooral Quantum Dot en – nog mooier – micro-LED schermen. Deze laatste zijn gebaseerd op echte LED-pixels en kennen de nadelen van OLED-schermen niet. Zodra micro-LED schermen in prijs zakken zullen ze OLED’s dan ook wegvagen, zo is de verwachting.

Samsung heeft al verkocht

Feitelijk schijnt Samsung z’n LCD-fabrieken inmiddels zelfs al verkocht te hebben aan een Chinese fabrikant met de naam Efonlong in – hoe kan het ook anders – Shenzhen. De benodigde machines worden volgende maand naar China verscheept en de fabriek moet vanaf augustus dit jaar operationeel zijn. LG is nog aan het onderhandelen met een eveneens Chinese fabrikant. Overigens zet LG alles in op OLED, terwijl Samsung voor 100% gaat voor Quantum Dot. De switch betekent overigens wel – zo verwachten experts – dat prijzen van LCD’s de eerste helft van dit jaar gaan stijgen. Die gaan weer dalen zodra de productie in China op gang komt. Hoe dan ook een interessante ontwikkeling.