13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Streaming Audio Multiroom Audio Sonos houdt ellende van hoofdpijndossier updates

Sonos houdt ellende van hoofdpijndossier updates

0
Sonos houdt ellende van hoofdpijndossier updates

Ging Sonos eerder al door het stof betreffende updates voor oudere speakers van het merk, vorige week ging er nog iets helemaal mis op een ander vlak…

Hoewel Sonos duidelijk z’n excuses heeft aangeboden voor het in eerste instantie niet meer uitbrengen van welke update dan ook voor oudere speakers, zijn we er nog niet helemaal. Vrees niet: de veiligheidsupdates voor uw oude Sonos luidsprekers blijven komen. Punt is alleen dat heel veel boze klanten in een mail hun ongenoegen naar de fabrikant uitten. Dat waren dusdanig veel mails, dat die bleven liggen. Vorige week beantwoordde Sonos ze allemaal in één klap. En maakte daarbij een catastrofale fout: alle mailadressen werden niet in het bcc-veld gezet, maar in het cc-veld. Niet handig, want zo werd een enorme berg mailadressen gedeeld met heel veel gebruikers.

Goudmijntje voor spammers

Klinkt onschuldig zo’n foutje. Maar als er ook maar één kwaadwillende tussen al die aangeschrevenen zit, heeft die een goudmijntje in handen. Voor spammers zijn actief gebruikte mailadressen veel waard. Daarvan weet je immers zeker dat ze – mits niet onderschept door een spamfilter – bij de beoogde ontvanger belanden. Niet handig allemaal dus en Sonos bood wederom uitgebreid z’n excuses aan. Nu maar hopen dat de ellende voor het bedrijf voorbij is en alles weer in kalmer vaarwater terechtkomt.