Bang & Olufsen presenteert slimme speaker Beosound Balance

0
Bang & Olufsen

Ook Bang & Olufsen ontgaat de aantrekkingskracht van de slimme speaker duidelijk niet. Ze hebben nu een eigen model in de vorm van de Beosound Balance.

De nieuwe Beosound Balance van Bang & Olufsen is in ieder geval weer een stukje design. Deze keer ontworpen in samenwerking met Benjamin Hubert van de Britse industriële designstudio LAYER. De Balance beschikt over zeven drivers, inclusief twee bas-exemplaren. Deze zijn tegenover elkaar opgesteld, waardoor volgens de fabrikant geen vervelende doordreungeluiden richting buren ontstaan. Verder is gedacht aan akoestische compensatie van de luisterruimte. U wordt door de procedure geleid gedurende de eerste start van de slimme multiroom-speaker. Interne microfoons zorgen ervoor dat er geen extra onderdelen nodig zijn om dit te laten werken.

Google Assistant en Alexa

Natuurlijk beschikt de Bang & Olufsen Beosound Balance over een scala aan hippe mogelijkheden. Ten eerste is er Google Assistant, waaraan u vragen kunt stellen en opdrachten geven. Later dit jaar moet ook Alexa toegevoegd worden, zodat er keuze ontstaat. Multiroom-mogelijkheden zorgen ervoor dat u Balance’s door het hele huis kunt koppelen. Waarbij wel geldt dat de Balance géén Beolink ondersteunt, dus voor koppelen dient u bijvoorbeeld Airplay2 of Chromecast te gebruiken. Volgens Bang & Olufsen ligt de toekomst qua multiroom in deze min of meer gestandaardiseerde technieken, vandaar de keuze hiervoor. Naast Google Chromecast en Apple AirPlay2 kan de speaker overweg met Spotify Connect. Dat laatste bijna althans, de support daarvoor verschijnt ergens de eerste helft van dit jaar middels een firmware-update. Blijft over de prijs, die in het welbekende spectrum van Bang & Olufsen valt: €2000. Verkrijgbaar in ‘natural oak’ en ‘ black oak’.