15.2 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Bluesound rolt update met Dolby Surround uit

Bluesound rolt update met Dolby Surround uit

0
Bluesound rolt update met Dolby Surround uit

Bluesound heeft een nieuwe update voor z’n Powernode’s uitgebracht, deze keer wordt Dolby surround toegevoegd voor een wat ruimtelijker geluid.

Het aantal mensen dat voor vooralsnog onbepaalde tijd verplicht thuis moet zitten groeit gestaag. Je huiskamer kan dan toch wat benauwend aan gaan voelen. Vandaar dat de nieuwe Bluesound update best van pas komt. Bezitters van een van de Powernode’s van dat merk krijgen na updaten namelijk de beschikking over ruimtelijk Dolby surround. En ach, dat doet je kamer natuurlijk gelijk weer wat volumineuzer klinken!

Ook NAD profiteert mee

Bluesound 3.8 is beschikbaar voor de Powernode 2i (met HDMI) en de Soundbar 2i. Koppelt u een van beide apparaten aan de tv, dan kunt u een setje Pulse Flex-speakers koppelen om te laten fungeren als surround-speakers. Configureren doet u via de wizard in de BluOS-controller. Los van de nieuwe surround-mogelijkheden brengt de update ook verbetering als ondersteuning voor het rippen van MQA-cd’s met zich mee (beschikbaar op Bluesound Vault en NAD Masters M50), alsmede – wederom voor de NAD Masters M50 – MQA-CD’s afspelen. Bezitters van de NAD M12 en M32 hebben na de update beschikking over Apple AirPlay 2, terwijl de NAD Masters M10 een mooiere layout van het frontpaneel krijgt. Zakelijke bezitters tot slot, kunnen na de update gebruik maken van de Qsic commerciële muziekstreamingdienst. De update van Bluesound staat al klaar voor u, eventueel handmatig updaten is ook mogelijk, voor de instructies kunt u terecht op deze pagina.