11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Disney Plus gaat eveneens kwaliteit knijpen

Disney Plus gaat eveneens kwaliteit knijpen

0
Disney Plus gaat eveneens kwaliteit knijpen

Zoals we al eerder schreven zorgen de vele thuiszitters voor een stevige belasting van internet dankzij streamen. Disney Plus gaat nu ook op een tandje minder scherp.

De Europese Unie wil dat streamingdiensten (en dan met name de videostreamers) hun bandbreedte stevig gaan knijpen. Nodig vanwege de vele thuiszitters- en werkers dankzij de coronacrisis. Dat meldden we eerder al, alleen is de beperking nu actief. Inmiddels is de lijst met in een lage(re) kwaliteit streamende aanbieders fors uitgebreid. Elke grote naam – inclusief Netflix, Apple+, Amazon Prime en YouTube – zijn teruggeschaald. Inmiddels is Disney Plus daaraan toegevoegd. 4K streamen kunt u voorlopig wel vergeten. HD blijkt vooralsnog in de praktijk net haalbaar. Maar of zelfs dat zo blijft is vanzelfsprekend afwachten. Hoe meer thuiswerkers er komen, hoe meer bandbreedte er nodig is. Tel daarbij op een leger van scholieren en studenten die uiteindelijk toch ook weer aan het leren moeten en daarvoor ook gebruik gaan maken van tools als Zoom en Teams. Ook daar zal een essentieel deel bestaan uit video-communicatie.

Voorlopig 30 dagen

De kans lijkt inmiddels vrij groot dat de belasting van internet nog wel een poosje gaat duren. Het virus is hoogstwaarschijnlijk nog niet verdwenen na de zomer en de beschikbaarheid van een vaccin tegen die tijd is ook twijfelachtig. We zullen dus voorzichtig moeten blijven. En ook voorzichtig met resources, waarbij streamen in de hoogste resoluties en beeldkwaliteit even geen prioriteit meer heeft. Vooralsnog wordt de kwaliteitsbeperking in Europa echter voor 30 dagen aangehouden, daarna wordt opnieuw overlegd. Voor het nieuwe Disney Plus zijn de druiven extra zuur, omdat de dienst deze week gelanceerd werd in het VK, Ierland, Duitsland, Spanje, Italië, Zwitserland en Oostenrijk.