Google Home speakers kampen met Bluetooth-probleem

0
Google Home

Hebt u een Google Home-speaker waarvan de Bluetooth-verbinding steeds wordt verbroken? Dan bent u niet de enige en Google meldt aan een oplossing te werken.

Al meer dan een jaar klagen gebruikers van de Google Home speakers steen en been over de Bluetooth-verbinding die steeds maar weer wordt verbroken. De slimme luidsprekers beschikken namelijk naast een uitgebreide netwerk-streamingmogelijkheden ook over een aloude Bluetooth-module. Op die manier kunt u bijvoorbeeld een smartphone koppelen om van daaraf geluid ten gehore te brengen. Dat gaat meestal maar een paar minuten goed, waarna dus die verbinding wordt verbroken en het afspelen stopt. En dat is natuurlijk hoogst irritant. Wat de legitieme vraag oproept waarom Google zo lang heeft gewacht met het oppikken van de klachten.

Zowel Google Home als Mini

Zowel de gewone Google Home als de Home Mini zijn getroffen door de Bluetooth-bug. Hopelijk betreft het een softwareprobleem waar Google inderdaad een oplossing voor kan aanbieden. Of een hardware-probleem dat middels een sofware-update in het gareel is te brengen. Of en wanneer de firmware-update voor de slimme luidsprekers precies is te verwachten, is vooralsnog onbekend. Maar bent u een fervent gebruiker van de Bluetooth-optie, dan is het hopen op een rappe oplossing. In ieder geval is het goed nieuws dat de problematiek eindelijk erkend is door de leverancier.