11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio Streaming Grimm Audio levert update voor MU1

Grimm Audio levert update voor MU1

0
Grimm Audio levert update voor MU1

Grimm Audio heeft een firmware-update naar versie 1.1 uitgebracht voor zijn MU1 muziekstreamer. Een serie nieuwe features vervolmaakt het apparaat nu, volgens de fabrikant.

De release van firmware versie 1.1 voor de Grimm Audio MU1 maakt deze streamer nu ‘echt volwassen volgens de fabrikant. Er is onder meer ondersteuning voor DXD, DSD128 en DSD256 bestandsformaten toegevoegd. Daarmee kan de kwaliteit van de upsampler nu ook benut worden voor downsampelen. Verder is gezorgd voor verbetering van de geluidskwaliteit bij gebruik van de LS1 actieve speaker, eveneens afkomstig uit de stallen van Grimm Audio. Ook DAC’s van derden profiteren van de MU1’s klok met extreem lage jitter-waarden.

Nauwkeurige volumeregeling DAC’s

Voor diezelfde DAC’s van derden is na de firmware-update ook volumeregeling beschikbaar via de tweede digital out op de MU1, zo meldt Grimm Audio verder. Die regeling is geïmplementeerd in de FPGA (een chip bomvol programmeerbare logica) en staat garant voor een volgens de fabrikant extreem hoge kwaliteit: ‘To find an analogue volume control with better performance is a real challenge’. U treft verder ook praktische zaken aan in de update. Zoals bijvoorbeeld een standby-functie die nu eenvoudig en gebruiksvriendelijk via het hoofdmenu van de speler beschikbaar is. Handig is de eveneens nieuwe ‘support mode’, waarbij technici van Grimm Audio op afstand toegang tot de MU1 kunnen krijgen in geval er iets heel erg mis gaat en u om hulp hebt gevraagd.