13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Personal Audio Mobiele spelers RecordingTheMasters wil ‘Walkman’ nieuw leven inblazen

RecordingTheMasters wil ‘Walkman’ nieuw leven inblazen

3
RecordingTheMasters wil ‘Walkman’ nieuw leven inblazen

RecordingTheMasters heeft het plan opgevat om de aloude portable cassettespeler (aka ‘Walkman’) in een modern jasje uit te brengen. Lekker retro luisteren naar bandjes!

Hipsters en andere min of meer jeugdigen hebben een nieuw retro-speeltje ontdekt: de cassette. Na de vinyl-boom lijkt de cassette steeds meer de nieuwe rage te worden onder hen. Waarom? Tja, wellicht een hang naar het meer gezapige verleden van ouders en grootouders? Of gewoon om ‘tastbare’ muziek in handen te hebben? Het zal in ieder geval een retro-ervaring pur sang worden, als we zo eens kijken naar de specs van de door RecordingTheMasters beoogde speler. Zo loopt het frequentiebereik bijvoorbeeld van 100 kHz tot 10 kHz, wat zorgt voor een ouderwetse klank. Dolby zien we nergens vermeld terwijl er ook eigenlijk nauwelijks tot geen nieuwe (vooral dat laatste) Chrome-tapes meer te vinden zijn. Retro-ruis zal dus vast ook deel uitmaken van de experience. Wel geldt dat de speler ook kan opnemen, dus u kunt uw eigen klassieke mixtapes maken bijvoorbeeld. Ook zien we Bluetooth, zodat een moderne draadloze hoofdtelefoon inzetbaar is.

Kickstarter

Vooralsnog staat de Mystik – zoals de cassettespeler van RecordingTheMasters officieel heet – gepland als komend Kickstarter-project, maar de kans is vrij groot dat de speler het gaat halen. Met name dus gezien de genoemde retro-gekte. Verder geldt dat RecordingTheMasters z’n geld verdient aan het produceren van tapes en cassettes, dus een speler daarvoor is ook best praktisch. Sowieso geldt – liefhebber van retro of niet – dat een dergelijk apparaatje ook praktisch om oude, unieke opnamen weer eens terug te luisteren. En eventueel direct te digitaliseren via een pc, smartphone of tablet.

3 REACTIES