20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Streaming Audio Streaming Spotify laat zoeken op songwriters

Spotify laat zoeken op songwriters

0
Spotify laat zoeken op songwriters

Spotify heeft een nieuwe – voorlopig nog in beta verkerende – functie geïntroduceerd waarmee u op songwriters kunt zoeken.

Songwriters zijn vaak wat verstopt als het gaat om muziek. Het zijn veelal de uitvoerenden die de hoofdrol spelen, de liedjesschrijvers zijn terug te vinden in de kleine lettertjes van een track of album. Toch kan het best interessant zijn om meer van een bepaalde songwriter te ontdekken. Bijvoorbeeld omdat een bepaalde stijl, thema of diepgang u aanstaat. Spotify biedt die mogelijkheid sinds kort, wat vanzelfsprekend slechts toe te juichen is.

Pagina per songwriter

Zoeken naar een songwriter op Spotify verkeert alsnog in een testfase. Songwriters krijgen een eigen pagina binnen de muziekdienst, met daarop alle nummers die ze geschreven hebben. Vooralsnog is het aantal beperkt, omdat het – zoals gezegd – allemaal nog een test is. Maar gezien het feit dat Spotify er in het hierboven gelinkte bericht erg enthousiast over is, gokken we dat het wel een blijvertje zal zijn. En dat u straks door een scala aan schrijvers kunt bladeren. En dat is dan weer een nieuwe manier om allerlei muziek te ontdekken die u nog nooit gehoord hebt. Hoe meer criteria om op te zoeken, hoe groter immers de kans dat u wat leuks tegen het lijf loopt.