Yamaha en MusicCast Surround: luisteren door hele huis

0
Yamaha

Yamaha maakt het met z’n eigen multiroom-systeem MusicCast mogelijk om muziek door het hele huis te laten galmen en speakergroepen samen te stellen.

Het MusicCast-systeem van Yamaha gaat best ver in functionaliteit. Niet alleen koppelt u er de diverse soundbars, receivers, streaming speakers en meer van het merk mee, het gaat verder. Ook platenspelers en zelfs de digitale piano’s van Yamaha kunnen in het multiroom-systeem worden opgenomen. Laat de hele familie meegenieten van uw speelkunsten. Ook is het mogelijk om met de MusicCast 20 en MusicCast 50 via MusicCast Surround een surround-set samen te stellen. Geheel draadloos wel te verstaan, op de netspanningsaansluitingen na.

Controller-app

Gaat u voor de surround-truc, dan kunt u twee MusicCast 20’s inzetten voor respectievelijk de linker- en rechter surroundkanalen. Of u gaat voor de MusicCast 50 en laat beide kanalen uit één compacte speaker komen. Het geheel aan MusicCast-componenten is eenvoudig te beheren en configureren dankzij de bijbehorende controller-app. Kortom: best een flexibel systeem waarmee u met bijvoorbeeld een soundbar en de genoemde draadloze speaker(s) in een handomdraai een surroundsysteem opbouwt. En tegelijkertijd over multiroom-mogelijkheden door het hele huis kunt beschikken. Enig ‘nadeel’ is dat u wel alles van hetzelfde merk moet gebruiken om het goed te laten werken.