Advance Paris presenteert de X-i1100

1
Advance Paris

Advance Paris heeft de nieuwe X-i1100 versterker uitgebracht, een stereo-exemplaar dat maximaal 220 Watt per kanaal op de klokken zet.

De nieuwe Advance Paris X-i1100 is een klassieke stereoversterker. Per kanaal levert hij een maximaal vermogen van 220 Watt in 8 Ohm. U kunt twee luidsprekerparen aansluiten; waarvan een set desgewenst met bi-wiring. Er is voorzien in vijf lijningangen, waarvan eentje als symmetrisch XLR uitgevoerd. Daarnaast is gedacht aan een phono-ingang en maar liefst acht digitale ingangen: AES/EBU, USB-B, 2 x S/PDIF coax en 4 x SPDIF optisch. Intern zorgt een DAC van Burr-Brown met een maximale kwaliteit van 24 bit / 192 kHz voor de digitaal naar analoog-conversie. De voeding bestaat uit een zwarte 700VA ringkerntrafo, die na gelijkrichting gewapend is met een afvlakcapaciteit van in totaal 60.000 uF.

Klasse A tot 45 Watt

De Advance Paris Xi-1100 draait tot een vermogen van 45 Watt in klasse A-modus, daarna wordt overgeschakeld naar klasse AB. Het apparaat beschikt over een strak uiterlijk, met aan de voorzijde lekker grote analoge VU-meters met blauwe achtergrondverlichting. De Xi-1100 kost €3490. De Nederlandse importeur van Advance Paris is Servi-Q, en zij hebben voor de nieuweling dan ook vanzelfsprekend een pagina op hun website gereserveerd. Op moment van schrijven was de versterker nog niet te vinden op de website van de fabrikant zelf, maar dat zal vast snel veranderen.

1 REACTIE

  1. Ziet er mooi uit, en niet te duur, designed in Frankrijk en made in China…..misschien niet zo handig als je after sales nodig hebt……En ik kan er niets aan doen, maar ik krijg in deze corona tijd en berichtgeving vanuit China toch een beetje een onprettig gevoel bij made in China…….misschien niet reeel, maar wie ben ik….., gelukkig wordt er ook prachtig spul in Europa, de VS en Canada in elkaar gebakken……