11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Airtight presenteert ATE-3011 phono-voorversterker

Airtight presenteert ATE-3011 phono-voorversterker

1
Airtight presenteert ATE-3011 phono-voorversterker

Airtight heeft een nieuwe phono-voorversterker – gebaseerd op buizen – uitgebracht: de ATE-3011. High-end met een pittig prijsje, maar dan heeft u ook wel iets bijzonders.

De nieuwe Airtight ATE-3011 beschikt over vijf selecteerbare equalisatie-curven: RIAA, NAB, AES, FFRR, en FLAT. De hiervoor benodigde schakeling is eveneens opgebouwd met buizen, in de vorm van een zogeheten NF-CR-filter. Waarbij NF staat voor Turnover en CR voor Roll-Off. Dat Airtight in dit apparaat gebruik maakt van buizen is overigens niet zo vreemd: het bedrijf bouwt zo ongeveer alles met deze onderdelen. De drie essentiële buizen in de ATE-3011 – 12AX7 (dubbel-triodes) – worden door een interne afscherming verder tegen verderfelijke invloeden van buitenaf beschermd.

Handgesoldeerd

Middels draaiknoppen regelt u alle instellingen, waarbij het display ze toont. Het geheel voelt enerzijds retro en anderzijds modern aan qua uiterlijk. Qua ingangen krijgt u de beschikking over drie phono-ingangen (MM). Voor MC-elementen is een aparte step-up converter nodig. Verder zien we qua aansluitingen nog RCA, een dubbele phono-uit en meer. Airtight zegt meer dan drie jaar aan de ontwikkeling van de ATE-3011 te hebben gewerkt. Verder is alles met de hand gesoldeerd, in Japan. Beide feiten verklaren dan meteen de prijs, om het apparaat daadwerkelijk in handen te krijgen dient u een bedrag van €22.500 neer te tellen.

1 REACTIE

  1. Veel phono-voorversterkers en phono-bekabeling passeren de revue. Nu de platenspelers zelf nog. Ik zag onlangs weer sinds lang een ‘echte?’ Dual langskomen in een advertentie. Is dit weer ‘Made in Germany’ met dienaangaande kwaliteit? Kunnen jullie eens een (vergelijkende) test doen van nieuwe platenspelers waaronder dan graag die Dual van ik dacht zo rond de 1.200,00 en graag ook bv. een Thorens er bij.