Arcam brengt Auro-3D update voor receivers uit

0
Arcam

Bezitters van een Arcam AVR10, AVR20 of AVR30 AV-receiver kunnen een firmware-update downloaden die ondersteuning biedt voor Auro-3D.

Auro-3D is een 3D-audio-systeem dat erg veel lijkt op Dolby Atmos, DTS:X en Sony 360 Reality Audio. Ook bij Auro-3D wordt een hoogtekanaal toegevoegd. Met wel een praktisch verschil: u hoeft niet in het plafond te gaan boren om aldaar speakers op te hangen. Bij Auro-3D volstaat het om de speakers die de hoogtekanalen moeten reproduceren simpelweg iets boven de rest van de speakers te positioneren. Nadeel is dat het systeem pas werkt vanaf een 9.1 (tot 13.1) opstelling, dus u hebt nogal wat luidsprekers te plaatsen. De nieuwe firmware-update die Arcam heeft klaarstaan voor de AVR10, AVR20 en AVR30 maakt het mogelijk om content af te spelen die gecodeerd is volgens Auro-3D.

Auro-Matic up-mixer

Inmiddels zijn er diverse Blu-ray-films die gebruik maken van het surround-systeem. Maar ook – zo zien we op de website van de ontwikkelaars – games. En het wordt gebruikt in auto’s. Mocht u nog geen Auro-3D content in huis hebben, dan maakt Arcam gebruik van de ‘Auro-Matic up-mixer’, die content converteert naar het systeem. Kortom: hebt u een van de genoemde apparaten van Arcam staan, dan brengt de nieuwe firmware weer wat extra functionaliteit mee!