16.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Hi-Fi Accessoires AudioQuest Niagara 3000 low noise power distribution

AudioQuest Niagara 3000 low noise power distribution

0
AudioQuest Niagara 3000 low noise power distribution

Netspanning is tegenwoordig tamelijk vervuild met onder meer HF-ruis, het AudioQuest Niagara 3000 ‘low noise power distribution system’ biedt uitkomst.

Dat netspanning vervuild is met allerlei ‘rommel’ mag geen verrassing meer heten anno 2020. Schakelende voedingen in een scala aan apparatuur – vaak al beginnend bij iets simpels als een LED-lamp – zorgen voor een hoop storingen. Een goed netfilter komt dus altijd wel van pas. De Niagara 3000 van AudioQuest is zo’n apparaat, annex ‘power distribution system’. Ofwel: u treft aan de achterkant van het apparaat een batterij aan stopcontacten aan. Twee daarvan zijn bedoeld voor vermogensvretertjes; zij kunnen een piekbelasting met een duur tot 25 ms van 55 Ampère aan. Zelfs als de Niagara 3000 is gekoppeld aan een met 15 A afgezekerde groep. Verder voorziet het ‘distributiefilter’ (laten we eens proberen het beestje een Nederlandse naam te geven) in het door AudioQuest gepatenteerde ground-noise dissipation system. Dit moet ruis veroorzaakt via aarde flink terugdringen, zonder de veiligheid in gevaar te brengen of aardlussen te veroorzaken.

Filters en beveiliging

De AudioQuest Niagara 3000 is feitelijk het kleinere en meer betaalbare broertje van de 5000 en 7000. U treft er dan ook het overgrote deel van de in deze apparaten gebruikte technologie in aan. Zoals onder meer Level-X linear noise-dissipation, dat volgens de fabrikant garant staat voor de meest consistente en breedbandige ruisonderdrukking die haalbaar is. En dat zonder multi-node pieken die u aantreft in veel andere AC power conditioners. Ook is gedacht aan bijvoorbeeld overspanningsbeveiliging die uw aangesloten apparatuur tegen te forse netspanningspieken beschermd. Een automatische reset zorgt dat de uitgangen weer spanning krijgen. Deze beveiliging treedt in werking bij een waarde die ongeveer 17% boven de optimale ingangsspanning. De AudioQuest Niagara 3000 kost €2999.

AudioQuest werkt stug door

Het Nederlandse AudioQuest heeft zich vanzelfsprekend moeten onderwerpen aan de door de overheid opgelegde beperkingen, zo lezen we in een persbericht van de fabrikant. Een groot deel van de medewerkers werkt vanuit huis. Gelukkig is er ook nog een deel van de mensen aan het werk in Roosendaal. Zij verzorgen onder meer verzendingen, maar ook de fabricage van custom cables. Er wordt in shifts gewerkt, waarbij de vereiste afstand tussen mensen wordt gehouden. Wel geldt dat het mogelijk net wat langer duurt voordat uw order verwerkt is in deze barre tijden. De Niagara 3000 is naar verwachting vanaf midden mei op voorraad. Eerst worden al geplaatste orders weggewerkt, snel daarna moet het apparaat bij distributeurs staan. En uiteindelijk dus in de winkel belanden. Meer informatie over de power distributors op de website van de fabrikant.