19.7 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Bouw uw buizenversterker bij TubeSociety

Bouw uw buizenversterker bij TubeSociety

0
Bouw uw buizenversterker bij TubeSociety

Zin om uw eigen buizenversterker in elkaar te sleutelen? Dan kan dat weer vanaf september dit jaar bij TubeSociety.

‘Voor de ware muziekliefhebber is het levensechte buizengeluid de absolute top.
Bij TubeSociety leer je jouw eigen buizenversterker te ontwerpen en te bouwen’, zo begint het persbericht van TubeSociety. Behoort u inderdaad tot de categorie liefhebbers van de ‘warme’ (al was het maar omdat buizen nu eenmaal gloeien en warm worden…) buizenklank, dan kunt u zelf de soldeerbout heet stoken. En uw eigen buizenversterker in elkaar zetten. De opleiding daartoe van TubeSociety wordt om de week gegeven op zaterdagen van 11 tot 15 uur. In de eerste cursus-helft tot eind 2020, is het karakter vooral kennis en inzicht. Daarna, tot de slotdag in mei 2021, volgen verdieping en de praktijk.

Ervaring niet nodig

U hoeft geen ervaring te hebben met zelfbouw, dat leert u tijdens de cursus. Ook hoeft u – zo verzekert de organisatie – geen wetenschapper te zijn; het is prettig als u met de rekenmachine kunt omgaan. ‘De kennis en ervaring van Menno van der Veen, plus de onderlinge hulp tijdens lessen en via TubeSociety-mail, staan garant voor een brede scholing. In de afgelopen jaren werd een gezamenlijk thema gevolgd. Zo maakten we met buizen bijvoorbeeld een platenspeler voorversterker, een Single-Ended-versterker en in 2019 een krachtige 2 x 80 Watt eindversterker. Voor 2020 geldt: “realiseer jouw droomwens”. Door onderling overleg en hulp levert dat verschillende eindproducten op, waardoor je scholing nog veelzijdiger wordt’, zo lezen we in het persbericht van TubeSociety.

Aanmelden tot september, let op Corona-wijzigingen

Tot begin september 2020 is het mogelijk om u voor deze TubeSociety opleiding aan te melden. De lessen starten in september en volgen het schooljaar tot de grote vakantie in 2021; 16 lessen in totaal. Door Corona zijn precieze les data vermoedelijk pas eind juni bekend; volg daartoe de website. Plaats van de opleiding is Hichtum, vlak bij Bolsward, in het Vanderveen laboratorium. Meer info en inschrijven: www.mennovanderveen.nl sectie TubeSociety