11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Accessoires ChordOhmic contactvloeistof: hou het schoon

ChordOhmic contactvloeistof: hou het schoon

3
ChordOhmic contactvloeistof: hou het schoon

Chord heeft een nieuwe reinigingsvloeistof uitgebracht die tevens fungeert als ‘filler’. Het spul moet voor een nog beter contact zorgen tussen pluggen en connectoren.

Contactspray is iets dat vooral als een ‘quick-and-dirty’-oplossing bekend staat. Het werkt, maar tegen de tijd dat de spray echt nodig is, is er meestal al wel meer aan de hand met een verbinding. Bovendien geldt dat bij normaal binnenshuis gebruik vervuiling en corrosie van eenmaal ingeprikte pluggen nauwelijks op zou moeten treden. Tenzij u toevallig een optrekje in een regenwoud om de hoek hebt staan met daarin uw dure apparatuur. Toch denkt Chord dat er wel degelijk reden tot zorg is. Een contactoppervlak ziet er immers onder de microscoop uit als een maanlandschap. Vuildeeltjes op de contactpunten in dit maanlandschap zorgen voor een kleiner contactoppervlak. Reinigen helpt dan wel natuurlijk. Maar de nieuwe ChordOhmic Transmission Fluid gaat een stapje verder.

Vullend

Niet alleen reinigt de ChordOhmic contactvloeistof pluggen, ook werkt het als een filler waarbij de ‘dalen’ in dat al genoemde microscopische berggebied worden opgevuld met geleidend materiaal. Waaruit de vloeistof precies bestaat vermeld Chord (vanzelfsprekend, de concurrentie leest mee) niet. Behalve dat het gaat om polymeren, ontwikkeld door een bekende chemicus en het Japanse Andante Largo. U koopt een setje van twee flesjes en wat wattenstaafjes voor zo’n € 250.

3 REACTIES