11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Dolby On nu ook voor Android beschikbaar

Dolby On nu ook voor Android beschikbaar

0
Dolby On nu ook voor Android beschikbaar

Dolby On – vorig jaar september voor iOS uitgerold – is nu ook voor Android beschikbaar. Maak opnamen van hoge kwaliteit zonder achtergrondruis.

Als u snel even muzikale inspiratie heeft als hobby- of pro-muzikant is er niet altijd een opnamestudio bij de hand. Opnemen via de telefoon is dan een prima optie, alleen klinkt het eindresultaat vaak wat slapjes. De gratis app Dolby On zorgt ervoor dat dit soort spontane opnamen een stuk lekkerder in het gehoor komen te liggen. Voordat een opname begint moet u even drie seconden stil zijn, waardoor een profiel van het omgevingsgeluid gemaakt kan worden. Daarmee wordt dat na de opname effectief weggefilterd.

Portable opnamestudio

Dolby On is echter meer dan een ruisfilter alleen, het voegt ook meer stereoruimte toe. En verder is de huiseigen dynamische Equalizer die losgelaten wordt op de opname. Ook is gedacht aan een bewerkingsmode, waarmee u de effecten kunt finetunen. Ook het bijsnijden van een opname is geen probleem. Al met al een alleraardigste app die zonder meer inzetbaar is voor een ieder die even een snelle opname onderweg wil maken. En niet alleen behoort het opnemen van geluid tot de mogelijkheden, desgewenst zijn ook video-opnamen mogelijk. En daarmee komt dit tooltje dan weer best van pas voor bijvoorbeeld een YouTube-opname op locatie. Voor de liefhebbers van het betere geluid: in de settings kunt u aangeven dat u alleen – qua geluid – ongecomprimeerde opnamen wilt bewaren. Wat dan natuurlijk wel flink meer aan opslagruimte gaat kosten, maar het kán. Kortom: bijzonder veel mogelijkheden voor een gratis app!