13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Muziek Qobuz betaalt eerste maand 100% aan artiesten

Qobuz betaalt eerste maand 100% aan artiesten

0
Qobuz betaalt eerste maand 100% aan artiesten

Beroepen zoals muzikanten die het moeten hebben van interactie met publiek hebben het zwaar momenteel, Qobuz biedt hulp.

Het grootste deel van hun inkomen halen artiesten tegenwoordig uit tours en concerten. Nu dergelijke activiteiten er tenminste de komende maanden niet inzitten, wordt deze beroepsgroep hard geraakt. De muziekstreamingdients Qobuz probeert het leed een beetje te verzachten. Als u nu een abonnement neemt op de Franse streamer, dan belooft Qobuz 100% van de omzet gegenereerd door uw abonnement over te maken aan artiesten. Kortom, er blijft geen cent aan de spreekwoordelijke strijkstok hangen in die periode.

50 miljoen tracks

Qobuz biedt 50 miljoen tracks in cd-kwaliteit (FLAC 16 bit) en hi-res audio in 24-bits resolutie. En nu we dan toch met z’n allen geacht worden grotendeels binnen te zitten (of toch in ieder geval in de huiselijke omgeving te verkeren) komt een muziekabonnementje best van pas. Gewoon voor een achtergronddeuntje tijdens het werk. Of ter verlichting van psychische nood als u het even niet meer ziet zitten met al die huisgenoten die 24 uur per dag om u heen dartelen. Hoofdtelefoon op en ‘ga je wereld uit’, zoals Frank Boeijen ooit al eens zong. Het helpt echt, afstand nemen van de dagelijkse beslommeringen. Al is het maar voor even.