12.8 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Versterkers Eindversterkers Rega brengt heerlijk compacte versterker io uit

Rega brengt heerlijk compacte versterker io uit

3
Rega brengt heerlijk compacte versterker io uit

De Rega io valt allereerst op door z’n compactheid, maar tegelijkertijd ook door z’n al even kleine – en dus prettige – prijskaartje.

Met een breedte van slechts 18 centimeter en een gewicht van 3 kilo is de io Van het Britse Rega onopvallend. Maar vergis u niet in het bescheiden uiterlijk. Het is een complete klasse AB-eindversterker met alles wat u nodig hebt aan boord. Het doel van de ontwikkelaars was om de geluidskwaliteit van de Brio – ook van Rega uiteraard – in een compactere vorm en tegen een strakkere prijs uit te brengen. Echt bezuinigd op onderdelen lijkt er trouwens niet. Als uitgangstransistoren is voor exemplaren van Sanken gekozen, alsmede een potmeter van Alps. Een stevige netvoeding moet garant staan voor stabiel presteren. De versterker levert een maximaal vermogen van 2 x 30 Watt in 8 Ohm.

Phono

Wilt u eens luisteren via een hoofdtelefoon, dan is dat dankzij de hoofdtelefoon-aansluiting geen enkel probleem. Verder komen vinyl-liefhebbers aan hun trekken. Er is namelijk voorzien in een MM phono-ingang. Daarnaast treft u ook een setje lijningangen op de Rega io aan. De luidsprekeraansluitingen zijn geschikt voor litze, kabelschoenen en banaanstekers. De prijs van al dit moois bedraagt maar €499 en daar krijgt u ook nog een afstandsbediening voor meegeleverd.

3 REACTIES