10.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Accessoires sBooster nu ook leverbaar in 24 Volt uitvoering

sBooster nu ook leverbaar in 24 Volt uitvoering

2
sBooster nu ook leverbaar in 24 Volt uitvoering
24V AC power supply Sbooster

De bekende ‘schone’ high-end-voeding sBooster is nu ook leverbaar in een 24-Volt AC uitvoering. En dat is dan weer goed nieuws voor bezitters van Rega-draaitafels bijvoorbeeld.

Een netvoeding die een stabiele én schone uitgangsspanning levert is de basis van elke high-end installatie. En hoewel veel fabrikanten gelukkig aandacht besteden aan dit essentiële onderdeel is dat niet altijd het geval. De meeste standaard netadapters die u nog altijd bij veel apparatuur aantreft, voldoen veelal niet bepaald aan high-end specificaties bijvoorbeeld. Upgraden van de netvoeding – mits extern – is dan ook best ‘t overwegen waard. sBooster heeft nu een nieuw exemplaar met een uitgangsspanning van 24 Volt AC (bijna) voor u klaar staan. Feitelijk werd de nieuweling vorig jaar al aangekondigd op de High End in München, maar hij is er pas nu. Had van alles te maken met de strenge eisen die de fabrikant aan de voeding stelde, waardoor er steeds weer opnieuw verbeteringen bedacht werden.

24 Volt en 16 Volt

De sBooster heeft als basis een over-gedimensioneerde ringkerntrafo. Daarachter treffen we een ook al over ruime ademruimte beschikkende voedingsschakeling. sBooster beschikt verder over een stevig filter, dat met name afrekent met vervelende HF-storingen. Ook is gedacht aan een uitstekend afschermende behuizing, wat met name bij gebruik in combinatie met een platenspeler best van pas komt. De sBooster is behalve als 24V-uitvoering ook in een 16 Volt – beiden AC – variant beschikbaar en kost circa €300. Voor meer info kunt u terecht op de website van de fabrikant.

2 REACTIES

  1. Is het 24 volt en 16 volt wissel- of gelijkspanning?
    Als het wisselspanning is, kun je de 16 volt versie dan gebruiken voor een Pro-Ject Perspective i.p.v. een Pro-Ject SpeedBox? De Pro-Ject Perspective gebruikt een trafo van 16 volt wisselspanning met een afgegeven vermogen van 2 Watt.