11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Cayin CS-150A buizenversterker voor de eenzame avonden

Cayin CS-150A buizenversterker voor de eenzame avonden

0
Cayin CS-150A buizenversterker voor de eenzame avonden

Nou ja, die Cayin CS-150A doet het natuurlijk ook op gewone avonden zonder eenzaamheid, maar zo klinkt het toch beter, niet waar?

Er is nog altijd een grote schare aan liefhebbers van de buizensound. Het is ongetwijfeld ook een van de meest ‘volgroeide’ technologieën waar we al meer dan honderd jaar ervaring mee hebben. Met verstand van zaken is er dan ook een verdraaid aardig geluid (en da’s voor velen een understatement) uit te halen. Of het beter is dan solid state? Die discussie laten we wijselijk in het midden. Maar een markt voor buizenversterkers is er zonder meer en die zal voorlopig (en wellicht nooit) verdwijnen. Cayin heeft in ieder geval een gloednieuwe uitgebracht in de vorm van de CS-150A. Het oogt in ieder geval allemaal alvast mooi, dankzij onder meer in zes lagen met de hand gelakt oppervlak. Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de techniek en de klank. Daarvoor heeft Cayin gebruik gemaakt van geselecteerde buizen. Voor type Tung-Sol 6SN7GTB worden als driver en ingangsversterker gebruikt. Vier Tung-Sol KT150’s verzorgen de eindversterking. En om helemaal trouw te blijven aan het buizenprincipe is voor de gelijkrichting een NOS (New Old Stock) RCA 22DE4-buis.

Triode of ultra-lineair

Middels een drietal schakelaars past u het klankbeeld aan uw smaak aan. Feitelijk wordt daarbij onder meer een omschakeling tussen triode- en ultra-lineaire werking gebruikt. Het uitgangsvermogen in triode-bedrijf bedraagt maximaal 2 x 55 Watt sinus. In ultra-lineaire modus levert deze Cayin maximaal 2 x 100 Watt. Verder kunt u magnetische tegenkoppeling in twee stappen kiezen. Qua ingangen staan onder meer symmetrische XLR-exemplaren alsmede asymmetrisch cinch tot uw beschikking. De Cayin CS-150 kost €5400, waarbij u kunt kiezen uit een zilverkleurig of zwart front.