22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Streaming Audio Streaming Endemol Shine brengt content naar Plex

Endemol Shine brengt content naar Plex

1
Endemol Shine brengt content naar Plex

Endemol Shine brengt een catalogus aan content naar streamingdienst (en meer) Plex. U kunt er alvast een hoop bekende titels verwachten.

Vooralsnog staat (een deel van) de catalogus van Endemol Shine alleen in de planning voor het VK, de VS, Canada. Australië, Duitsland, Frankrijk Italië en Spanje. Gezien het feit dat hier al een flink aantal Europese landen tussen zit, is de kans aanwezig dat ook Nederland uiteindelijk wel toegevoegd wordt. Wat de gelukkige inwoners van genoemde landen straks in ieder geval kunnen bekijken zijn bekende titels as Anthony Bourdain, Parts Unknown, Bananas in Pyjamas, City Homicide, Deal or No Deal, MasterChef, McLeod’s Daughters, Mr Beam en Peaky Blinders.

Gratis en betaald

Nogmaals: vooralsnog(?) is catalogus van Endemol Shine niet beschikbaar in ons land. Maar het is in ieder geval goed om te zien dat traditioneel voor televisie bestemde content meer en meer via streamingplatforms beschikbaar komt. Kasia Jablonska – hoofd digitale distributie en sales van Endemol Shine laat weten dat ze – hoe kan het ook anders – erg blij is met de lancering van opnieuw een partnerverband die de enorme populariteit van hun catalogus maar weer eens laat zien. Plex is beschikbaar in diverse vormen, waaronder apps voor mobiele apparaten. In de basisuitvoering kost de dienst helemaal niets, via een Plex Pass voegt u voor een bedrag van $4,99 per maand (betalen op jaarbasis is nog goedkoper: $39,99 per jaar) extra functionaliteit toe. Er is inmiddels heel veel content – waaronder een scala aan films – beschikbaar.

1 REACTIE

  1. Ik zie dat Plex de keuze om de Media Center versie niet meer te ondersteunen heeft teruggedraaid!

    Heeft iemand ooit getest hoe Plex zich verhoudt tot Kodi qua audio weergave?

    Het is een beetje lastig om de Plex Server op de NAS te installeren en later weer te verwijderen. Is het de moeite om het te proberen, of is Kodi toch beter? Ik kan mij herinneren dat de indexering in Plex wel heel goed was.