11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Personal Audio EPOS lanceert wereldwijde campagne tegen slechte audio

EPOS lanceert wereldwijde campagne tegen slechte audio

0
EPOS lanceert wereldwijde campagne tegen slechte audio

Het audiomerk EPOS kondigt de lancering aan van zijn nieuwe wereldwijde campagne ‘Bad Audio is Bad Business’. Het is tijd om elkaar goed te verstaan.

Het is eigenlijk raar dat we in een tijd van nagenoeg perfecte high-end audio nog steeds op een tamelijk krakkemikkige manier met elkaar communiceren. En natuurlijk is bedrijfscommunicatie een heel andere tak van sport dan genieten van muziek, toch is ook daar slecht geluid (en dus slechte verstaanbaarheid) een gotspe. Vandaar dat EPOS de wereldwijde campagne ‘Bad Audio is Bad Business’ lanceerde. De campagne is gebaseerd op recent onderzoek van het internationale marktonderzoeksbureau IPSOS en EPOS, waaruit blijkt dat 95% van de audio-eindgebruikers en besluitvormers audioproblemen ervaren die hun concentratie en efficiëntie op het werk beïnvloeden. Dit kost bedrijven die geen toegang hebben tot hoogwaardige audiotechnologie, zowel tijd als geld. Deze bevindingen en meer staan in het rapport ‘Understanding Sound Experiences’ van EPOS; een onderzoek onder 2.500 eindgebruikers en besluitvormers van audio-apparatuur, waarvan meer dan 75% werkzaam is in organisaties waar meer dan 200 mensen werken.

Campagnevideo

We lezen verder in het persbericht: ‘Met een indrukwekkende video als middelpunt van de nieuwe campagne onderstreept EPOS het belang van “Wat?”. In deze video staat een onderzoek centraal waarin de kosten worden opgesomd van onder andere: elkaar verkeerd verstaan, miscommunicatie en herhaling als gevolg van slechte audio in het bedrijfsleven. Er worden bekende situaties en problemen geschetst die zeer herkenbaar zijn voor de kijker: van een conference call die misgaat tot verkeerd begrepen worden aan de andere kant van de lijn. De campagnevideo benadrukt het belang van goede audio-oplossingen die zorgen voor vlekkeloze intuïtieve communicatie en een moeiteloze samenwerking. Dit is geen overbodige luxe om als bedrijf succesvol te zijn in de huidige markt’.

De cijfertjes

Volgens het rapport ‘Understanding Sound Experiences’ van EPOS, heeft 87% van de ondervraagde eindgebruikers ten minste één probleem ervaren door slechte geluidskwaliteit bij telefoongesprekken, ongeacht of ze nu op kantoor of vanuit huis werken. Voorbeelden hiervan zijn achtergrondlawaai (42%), dingen moeten herhalen (34%) en vragen of informatie kan worden herhaald (34%). Volgens het onderzoek veroorzaken deze problemen dat 69% van de eindgebruikers extra tijd moet besteden aan werktaken. De gemiddelde eindgebruiker verliest 29 minuten per week als gevolg van slechte geluidskwaliteit. Volgens besluitmakers leidt slechte audiokwaliteit tevens tot ontevreden klanten (23%), financiële verliezen door het onjuist uitvoeren van werkzaamheden (18%), verlies van belangrijk werk/een deal wat leidt tot financieel verlies voor het bedrijf (18%) of zelfs het verliezen van een tender (19%).

lawaaionderdrukking

‘Er is echter een betrouwbare oplossing voor veel van deze frustraties en problemen met slecht geluid. Zo’n 79% van de besluitmakers is het ermee eens dat goede audio-apparatuur als headsets, hoofdtelefoons en speakerphones de problemen met geluid kan verminderen, zowel bij telefoongesprekken als anderszins. De beste headsets die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn, beschikken bijvoorbeeld over functies zoals op AI gebaseerde lawaaionderdrukkingstechnologie, wat betekent dat een luidruchtige collega of een drukke werkomgeving niet langer een afleiding vormt’, aldus EPOS.

Over EPOS

EPOS is een bedrijf dat audio- en video-oplossingen ontwikkelt en apparaten verkoopt voor zakelijke professionals en de gaming community. Het in Denemarken opgerichte bedrijf heeft als basis toonaangevende en geavanceerde technologieën, en biedt hoogwaardige audio- en video-oplossingen met design, technologie en prestaties als belangrijkste graadmeters. EPOS is opgericht om de bedrijfsonderdelen van de joint venture, bekend als Sennheiser Communications, te weten Sennheiser Electronic GmbH & Co. KG en Demant A/S, te laten ontwikkelen in een verschillende opzet. Naast de introductie van een nieuw portfolio met een eigen merk blijft EPOS het huidige portfolio van Sennheiser Communications verkopen onder de gezamenlijke naam EPOS | SENNHEISER.

EPOS is onderdeel van de Demant Group – een wereldwijde, toonaangevende bedrijvengroep op het gebied van audio- en gehoortechnologieën. In die hoedanigheid kan het bedrijf bogen op meer dan 115 jaar ervaring op het gebied van innovatie en geluid. Het hoofdkantoor van EPOS staat in Kopenhagen en het bedrijf is werkzaam in de internationale markt met kantoren en partners in meer dan dertig landen. Meer informatie over dit bedrijf vindt u op hun website.