20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Video-cast Gaat Apple TV+ eindelijk uitbreiden?

Gaat Apple TV+ eindelijk uitbreiden?

0
Gaat Apple TV+ eindelijk uitbreiden?

Apple TV+ werd met veel tamtam aangekondigd, maar het ontbeert de streamingdienst nog altijd aan vulling. Momenteel zijn er maar 17 titels in totaal te bekijken.

Toegegeven: de 17 titels zijn allemaal Apple Originals, maar als je ze eenmaal gezien hebt of de onderwerpen bevallen je niet dan ben je klaar. Het ontbreekt Apple TV+ simpelweg aan een goed gevulde catalogus, wat het geheel meer een curiositeit maakt dan een serieuze optie voor streamen. Volgens Bloomberg gaat dat echter veranderen, nu Apple oudere films (of beter: de rechten daarvoor) aan het opkopen is. Dat zou betekenen dat u binnenkort ook bij Apple TV+ een flink gevulde catalogus kunt verwachten bomvol vertier. En dát maakt deze videstreamingdienst dan gelijk weer een heel stuk interessanter en concurrerender.

Huren en kopen

Toch geldt ook dan nog altijd dat nieuw ‘mainstream’ filmmateriaal nog altijd ontbreekt bij Apple TV+. Natuurlijk is een flinke collectie oudere films leuk. Maar hoe ‘oud’ is oud precies? Volgens dat bericht van Bloomberg heeft ‘Cupertino’ nog altijd geen interesse om ‘blockbusters’ aan op te nemen. Het bedrijf focust liever op originele producties. Tegelijkertijd geldt dat Apple ook nog altijd de virtuele video store heeft, waarin u onder meer 4K-films kunt huren en kopen. Grote kans dat die business onder de streep vooralsnog een heel stuk lucratiever is. Kortom: hou de streamingdienst in de gaten, maar verwacht er ook weer niet té veel van gokken we.