14.4 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi IFA 2020 gaat door, maar wel gelimiteerd

IFA 2020 gaat door, maar wel gelimiteerd

0
IFA 2020 gaat door, maar wel gelimiteerd

De IFA in Berlijn gaat – tegen de algehele verwachting in – toch als fysieke beurs door, maar wel in stevig gekortwiekte vorm.

De organisatie van de IFA heeft tot veler verrassing en verbazing laten weten dat de beurs dit jaar toch in fysieke vorm gehouden wordt. Dat is opvallend, want om nu vol enthousiasme een groot massa-evenement te bezoeken is wellicht niet de meest slimme actie. In tegentelling tot voorgaande jaren duurt het festijn deze keer echter geen zes maar slechts drie dagen. Tegelijkertijd mogen er ook maar maximaal 1000 mensen per dag naar binnen, 3000 in totaal dus. Verder geldt dat het ‘gewone’ publiek niet welkom is, het wordt puur een event voor merken en fabrikanten om hun spullen aan de media te tonen.

Verstandig?

Er wordt streng gecontroleerd op wie er naar binnen gaat, en ook ‘social distancing’ wordt geregeld. De vraag die zich toch een beetje opdringt is: is dit een verstandige zet? Je gaat toch een hoop mensen uit verschillende landen bij elkaar verzamelen op één plek. U hoeft wat ons betreft geen panische angst voor COVID te hebben, maar bewust op zoek gaan naar risicoplekken is dan weer het andere uiterste. Praktischer was wellicht een geheel virtuele happening geweest. En dat zou zo moeten blijven tot iedereen gevaccineerd is. Tegelijkertijd geldt dat dat nog wel een paar jaar kan duren alvorens het zover is. En bedrijven willen toch ook wel door met het promoten van nieuwe spullen. Nou ja, het blijft sowieso afwachten wat er op de geplande 3 tot 5 september gaande is. Mogelijk is dan de verwachte herfst-uitbraak alweer begonnen en zijn de eerste stappen voor een nieuwe lockdown al gezet. Momenteel ver vooruit plannen levert geen zekerheden op. Kijk dus ook weer niet gek op dat die hele IFA op het laatste moment alsnog wordt afgelast. Beurzen zijn in coronatijden niet echt verstandig om te bezoeken.