11.2 C
Haarlem
vrijdag, juni 2, 2023
Home Hi-Fi Illusonic brengt revolutionair Clarity 3 uit

Illusonic brengt revolutionair Clarity 3 uit

0
Illusonic brengt revolutionair Clarity 3 uit
Illusonic brengt revolutionair Clarity 3 uit

Het aanpassen van geluid aan de luisterruimte is een bijzondere tak van sport; Illusonic heeft er Clarity 3 voor uitgebracht met bijzondere mogelijkheden.

Tot nu toe was DSP-gebaseerde ruimtecorrectie volgens Illusonic beperkt tot spectrumaanpassingen. Of, in bijzondere gevallen, konden dergelijke systemen de vroegste reflecties tegengaan. Nadeel was dat deze truc daarbij gelimiteerd was tot een klein stukje kamer, een sweet spot. Illusonic Clarity 3 pakt het heel anders en revolutionair aan. De software reduceert reflecties op een dusdanige manier dat ‘t eindresultaat klinkt alsof meerdere absorbers zijn geïnstalleerd. En dat niet alleen in een klein gebied, maar voor de hele luisterruimte. Het moet leiden tot onder meer een drogere bas en hogere nauwkeurigheid, ook in de hoge frequenties. De techneuten onder u kunnen hier een pdf downloaden waarin precies wordt uitgelegd hoe het allemaal werkt.

Voor alle ooit uitgebrachte IAP’s

Alle IAP’s van Illusonic die ooit uitgebracht zijn (en dat is sinds 2012) ondersteunen de nieuwe Clarity 3 software. De gratis firmware-update met de naam IAP 8.0 staat klaar om te installeren. Behalve het genoemde Clarity 3 brengt de update nog een aantal nieuw dingen met zich mee:

  • Verbeterde remote-tuning; Illusonic kan uw systeem beluisteren middels hoofdtelefoons met hoofd-tracking
  • Er is voorzien in een ‘talking display’, speciaal bedoeld voor blinden en slechtzienden
  • Onderdompeling (immersive) is verder verbeterd
  • Verbeterde precisie van veel DSP-parameters (vertraging is nu sample-nauwkeurig)
  • iOS remote control app-ondersteuning (via Raspberry Pi)
  • Verbeterde multi-room en multi-zone ondersteuning
  • Verbeterde automatisering via RS232 en netwerk (via Raspberry Pi)