12.4 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Hi-Fi Libratone failliet, COVID-19 is de oorzaak

Libratone failliet, COVID-19 is de oorzaak

1
Libratone failliet, COVID-19 is de oorzaak

De coronacrisis heeft weer een nieuw slachtoffer in audioland geëist; deze keer is het de beurt aan ‘t Deense Libratone.

Libratone is failliet, als oorzaak wordt COVID genoemd. Het bedrijf ging in 2009 vol enthousiasme van start. In 2013 verscheen een interview in het Duitse tijdschrift Der Spiegel waarin Libratone uitlegde hoe ze de dominante speler op de hifi-markt wilden worden. Het was de Libratone Zipp die het bedrijf inderdaad op de kaart zette. Over het algemeen werden de producten van de Denen goed ontvangen, waarbij vooral de combinatie van een goede prijs en klank gewaardeerd werd. Toch lukte het de fabrikant nooit om uit de rode cijfers te komen, hoewel de trend in die richting voorafgaand aan de coronacrisis wel degelijk ingezet was.

Garantie over en geen reparaties meer

Het faillissement van Libratone werd overigens al op 6 mei aangevraagd, maar is pas nu bekend geworden. Zoals dat altijd gaat in dit soort zaken vervalt daarmee de garantie op reeds aangeschafte producten en worden reparaties niet meer uitgevoerd. Toch is nog niet alle hoop voor de fabrikant verloren. Libratone staat momenteel in de etalage en er is hoop dat er in de komende weken een nieuwe eigenaar gevonden wordt. Toch is het wel iets om in ‘t achterhoofd te houden als u van plan bent om iets van het merk aan te schaffen: gaat uw apparaat kapot, dan is  de kans groot dat reparatie nooit meer zal plaatsvinden. Zeker niet als de gehoopte overname niet doorgaat.

1 REACTIE