22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi Magnepan presenteert Little Ribbon Speaker

Magnepan presenteert Little Ribbon Speaker

5
Magnepan presenteert Little Ribbon Speaker

Magnepan heeft de Little Ribbon uitgebracht, speciaal bedoeld voor high-end, high-power versterkers.

De afgelopen decennia ontwikkelde Magnepan flink wat speakers. Vooral gericht op bezitters van midrange versterkers, het soort dat ‘de massa’ thuis had staan. Het waren dan ook speakers die aangestuurd werden met een relatief bescheiden vermogen en lage stromen. De nieuwe Magnepan Little Ribbon Speaker (LRS) wijkt daar duidelijk vanaf. Dit is een full-range quasi-ribbon luidspreker die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in combinatie met high-end versterkers. De LRS is vanaf nul opnieuw ontwikkeld, waarbij tijdens het ontwerpen – inderdaad – gebruik gemaakt werd van high-end elektronica en monoblokken. En volgens de fabrikant bent u de doelgroep voor de nieuwelingen, als u momenteel speakers hebt staan die bijvoorbeeld $10.000 of $20.000 waard zijn. Inderdaad wel als high-end te beschouwen, natuurlijk.

Radicale wijziging

Hoewel de Magnepan LRS ook prima functioneert met een ‘traditionele’ receiver, komt hij pas echt goed tot z’n recht in combinatie met een betere high-end versterker die hoge stroomsterkte aan de uitgangen kan leveren. Kortom – zo meldt de fabrikant – een radicale wijziging ten opzichte van de vorige Magnepan speakers. Daarbij meteen belovende dat wanneer u een high-end versterker koppelt aan de nieuwe LRS, u dat direct gaat horen. De Nederlandse importeur van Magnepan is overigens Audionord Europe in Maarssen.

5 REACTIES

  1. Ja Geoffrey ook ik ben zeer benieuwd!
    Zelf speel ik al ruim 30 jaar met Magnepan eerst de SMGA en de laatste 15 jaar met de Magnepan 1.6, Magnepan is zeer verslavend.
    Heel veel speakers gehoord op beurzen enzv maar altijd weer blij als ik mijn Maggies hoor.
    Ze zeggen altijd weinig bas, dan zeg ik altijd je voelt het niet maar je hoort het wel.