MOON kondigt ‘40th Anniversary Edition System’ aan

0
MOON

Jubileums van fabrikanten leveren maar al te vaak een bijzonder jubileumproduct op. MOON is wat dat betreft geen uitzondering gelukkig!

MOON bestaat dit jaar 40 jaar en dat zullen we weten ook. De fabrikant heeft het ‘40th Anniversary Edition System‘ aangekondigd. De komende weken zullen langzaam aan de details onthuld worden. Wat we alvast weten is, dat het systeem bestaat uit speciale uitvoeringen van de 680D streaming DAC en de 600i v2 geïntegreerde versterker van het merk. Elk van deze MOON modellen wordt ter gelegenheid van de veertigste verjaardag voorzien van een speciaal kleurtje. Die kleurafwerking moet enerzijds modern zijn, maar tegelijkertijd ook een discrete knipoog naar 1980 zijn. Ofwel het geboortejaar van MOON.

Zeer gelimiteerde oplage

Volgens MOON moet het jubileumsysteem luisteraars in vervoering brengen met z’n onthullende audioprestaties. Nu geldt wel dat niet heel veel mensen deze speciale editie in handen zullen krijgen. Het betreft namelijk maar een zeer gelimiteerde oplage van slechts 40 stuks. De apparaten zullen voor het eerst getoond worden op de UK Hi-Fi-show die dit jaar op 19 en 20 september wordt gehouden. Vooropgesteld dat deze doorgaat, natuurlijk. En anders zal er vast wel ergens een mooie online onthullings-ceremonie gehouden worden gokken we zo. Verdere details en prijsinformatie ontbreken vooralsnog. Hou de website van MOON in de gaten (en dan vooral de nieuwspagina), zouden we zeggen. En meer over MOON leest u in dit interview.