11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi Q and A sessie – 29 mei 2020

Q and A sessie – 29 mei 2020

2
Q and A sessie – 29 mei 2020

Het is weer zover! We gaan weer een uutje vrijmaken om uw vragen te beantwoorden! En dat doen we op vrijdag 29 mei om 10:00. Tune in, en stel uw vragen via de chat. Dan pakken wij ze op en beantwoorden ze direct in de live-stream. Efficienter dan dat gaat het naar onze mening niet worden… :-). 

We houden de score niet bij, maar we schatten in dat het de vijfde Q and A is die we houden. En het bevalt uitstekend om live met u te chatten en uw prangende vragen te beantwoorden. Graag horen we van u of het ook bevalt in deze vorm. En of we het dus moeten doorzetten.

We hebben een paar updates om met u te delen deze keer. Onder andere over de luisterruimte, referentiesystemen en streams die gepland staan. We hopen dat het weer een gezellige, interactieve sessie wordt!

Tot vrijdag 10:00…

PS: u kunt uw vragen alvast insturen of hieronder delen. Dan kunnen we wat voorbereiden.

Tune in!

2 REACTIES

 1. Hoi Jaap,
  Gisteren 30 mei heb ik jouw Q&A sessie van 29 mei via youtube bekeken en het was een leuke en leerzame sessie, ondanks het lipsync probleem.
  Jij gaf op een van de vragen een tip om de speakers en luisterplek op te stellen op 1/5 (20%) en 3/5 (60%) van de lengte van de luisterruimte.
  Ik loop toch al wat jaartjes mee en heb zeker honderden luistersessies meegemaakt en veel winkels bezocht en met experts gesproken, maar deze tip had ik nog niet eerder gehoord.
  Dus ben ik na de sessie gaan meten: mijn woonkamer is L-vormig en op de plaats van de set 6,90 m diep; mijn speakers stonden op 1 m vanuit de achterwand (dat is 14%) en de luisterpositie stond op 2,4 m (dat is 35%) en het geluid was zonder meer goed te noemen.
  Toen ben ik gaan schuiven: speakers nu op 1,25 m uit de wand (18 %, dus ongeveer 1/5) en de luisterplek nu op 3,80 m (dat is 55%, dus bijna 3/5).
  Ik kon mijn oren niet geloven: het klinkt anders, mooier, beter, stakker laag, mooiere stemmen. Een voorbeeld, als ik Royals van Lorde op wat hoog volume draaide, begonnen mijn ruiten (van dubbelglas) mee te resoneren in de sponningen bij de ulta-lage frequenties; dat is nu verdwenen! Ik heb nu zeker zoveel laag, maar het is strakker.
  Omdat alle muziek nu anders, beter, klinkt, ben ik veel aan het luisteren en het is net alsof ik een nieuwe versterker en nieuwe speakers heb, wonderbaarlijk.
  Aan iedereen die geluidsverbetering zoekt binnen zijn huidige set: zeker uitproberen!!
  Dank voor de tip Jaap.