20.9 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Personal Audio Sonarworks SoundID zorgt voor persoonlijke luisterervaring

Sonarworks SoundID zorgt voor persoonlijke luisterervaring

0
Sonarworks SoundID zorgt voor persoonlijke luisterervaring

De app SoundID (Listen) van Sonarworks pretendeert een gepersonaliseerde luisterervaring voor bezitters van een hoofdtelefoon te realiseren. Op desktop en mobiele apparaten.

Sonarworks is een bedrijf wiens audiosoftware in gebruik is bij muziekprofessionals. En in zo’n 45.000 studio’s wereldwijd. En nu is het blijkbaar tijd om ook de stap naar de eindgebruiker te maken. Met de SoundID Listen-software voor zowel desktop (Windows en macOS) als mobiel moet een gepersonaliseerde luisterervaring ontstaan. Bij het gebruik van een compatibele hoofdtelefoon, that is. Sonarworks SoundID creëert een persoonlijk luisterprofiel, gebaseerd op merk en type hoofdtelefoon dat u gebruikt, uw gehoorkarakteristieken en voorkeuren. Omdat de software gebruik maakt van machine learning, ontwikkelt en verbetert de ervaring na verloop van tijd automatisch.

Luisterprofiel

Het idee is dat u een luisterprofiel aanmaakt via de mobiele app. Daarbij wordt een serie vragen doorlopen, waarbij een beeld van uw persoonlijke voorkeur ontstaat. U kunt vervolgens op uw mobiel luisteren via dat profiel. Of u gebruikt het op de desktop-computer. In dat geval is het wel nodig om een maandabonnement af te sluiten bij Sonarworks a $4,99 per maand. Echter: u kunt het geheel 60 dagen kosteloos uitproberen. Later dit jaar verschijnt een uitbreiding van het geheel, waarmee u het profiel ook kunt gebruiken in combinatie met streamingdiensten, in de auto of reguliere speakers.