20.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Vertere Acoustics DG-1 nu met Magneto cartridge

Vertere Acoustics DG-1 nu met Magneto cartridge

0
Vertere Acoustics DG-1 nu met Magneto cartridge

Het ‘instapmodel’ van Vertere Acoustics, ofwel de DG-1 platenspeler, wordt nu standaard geleverd met het huiseigen Magneto cartridge.

Voorheen werd de Vertere Acoustics DG-1 platenspeler – vorig jaar zomer uitgebracht – geleverd met een VM520EB-cartridge van Audio Technica. Vanaf nu heeft de fabrikant die geüpgraded naar ‘t nieuwe Magneto cartridge uit de eigen stallen. Volgens Vertere Acoustics kan de Magneto bijvoorbeeld prima overweg met vinyl dat in een wat mindere staat verkeerd. Tegelijkertijd is dat cartridge ook heel muzikaal, zo lezen we. De Magneto maakt gebruik van een precies afgewerkte ovale naald die voor een goede tracking garant moet staan. Verder geldt dat de naald ook vervangbaar is, altijd handig. Een centrale afscherming met een ijzerkern levert volgens de makers een betere HF-respons en een elektrische overspraakwaarde die boven de 40 dB ligt. Het totale frequentiebereik van de Magneto loopt van 20 Hz tot 23 kHz.

Upgrademogelijkheden

Hebt u nou toevallig al een DG-1 van Vertere Acoustics staan met het ‘oude’ cartridge, dan is het zaak om de website van de fabrikant goed in de gaten te houden. Als u tenminste ook voor een upgradeprijs in het bezit wilt komen van de nieuwe Magneto. Binnenkort verschijnt er aldaar een blog en een video met informatie wat de verschillende upgrademogelijkheden gaan worden.