VPRO start met de Bobcast, op zoek naar Bob Dylan

0
VPRO

Overmorgen gaat De Bobcast van start, een podcastserie die de VPRO heeft gemaakt ter ere van de tachtigste verjaardag van Bob Dylan.

Of je nou wel of niet helemaal verzot bent op de muziek van Bob Dylan, feit is dat het een der grote namen uit de popgeschiedenis is. En nu de goede man tachtig wordt, mag dat best een momentje zijn om aandacht aan te besteden. In ieder geval de VPRO doet dat dan ook, middels de podcastserie De Bobcast, waar we eerder al een uitgebreid bericht over plaatsten. Overmorgen gaat die van start!

Nederlandse link

De VPRO belicht in De Bobcast allerlei aspecten van Dylan. Het wordt een diepgravend en compleet geheel. Ook de ‘Nederlandse link’ niet vergeten: ‘Tegelijk proberen we de vraag te beantwoorden hoe Dylan ook het Nederlandse culturele landschap heeft beïnvloed. Hoe worden muzikanten als Ernst Jansz en Henk Hofstede, of Tim Knol en Lucky Fonz III, door hem beïnvloed? Wat is zijn rol in het oeuvre van kleinkunstenaars als Freek de Jonge en Herman van Veen of een actrice als Monique van der Ven, uitgever Wouter van Oorschot of presentator Matthijs van Nieuwkerk? Waarom neemt Halina Reijn haar toevlucht tot Dylan om haar podiumzenuwen te bestrijden? Welke inspiratie put de hulpbisschop van Den Bosch uit zijn werk?’, aldus het VPRO persbericht. De Podcasts zijn vanaf morgen te downloaden vanaf http://vpro.nl/bobcast.

Overigens voor de volledigheid: de illustratie boven dit artikel is afkomstig van Peter Pontiac, en die heeft ook ‘t copyright.