137 Vrouwelijke DJ’s Verbreken Wereldrecord

0
DJ’s

Na drie eerdere verbroken wereldrecords hebben er nu 137 vrouwelijke DJ’s het wereldrecord non-stop livedraaien verbroken.

De vrouwelijke DJ’s hebben hun recordpoging non-stop live draaien gisteren succesvol beëindigd. Ze presteerden het om 7 dagen lang, 24 uur per dag non-stop te draaien in de DJ School Alphen te Alphen aan den Rijn. Hiermee willen de organisatoren benadrukken dat er genoeg ‘DJane’s’ (oftewel vrouwelijke DJ’s) zijn die het DJ-vak verstaan en bovendien dat Nederland het nummer 1 DJ land van de wereld is.

Nog meer records

Onlangs heeft Amrish Raghosing, bijgestaan door dance expert Anthony Donner de langste DJ-marathon van de wereld georganiseerd; daarbij hebben 201 Nederlandse DJ’s 10 dagen non-stop gedraaid; kort daarna hebben zij de langste DJ-marathon in de hardere stijlen (harddance) georganiseerd, hierbij hebben 203 DJ’s gedraaid waarmee ook het eigen vorige record aantal verbroken werd. Hiermee hebben de heren al drie wereldrecords verbroken; de langste DJ-marathon van 240 uur en met een maximaal aantal van 203 DJ’s in een line up, en vervolgens ook nog de langste DJ-marathon in hardere stijlen. Alsof drie verbroken wereldrecords nog niet genoeg was mogen ze nu nog twee nieuwe wereldrecords op hun naam zetten: langste DJ-marathon vrouwelijke DJ’s en het record aantal vrouwelijke DJ’s in de line up.

Meer dan mannen alleen

De media belicht vaak dat er een tekort aan vrouwelijke DJ’s is en door dit initiatief wilden de organisatoren laten zien dat de DJ-wereld echt niet alleen om mannen draait. Met meer dan 135 vrouwelijke DJ’s op de line-up moge het duidelijk zijn dat de DJ-industrie ook gedreven wordt door vrouwen. Verder meldt de organisatie: ‘Dancemuziek brengt mensen bij elkaar. In deze uitdagende tijd waarin veel DJ’s geen boekingen en dus (bijna) geen inkomen hebben door het Coronavirus, is dit hét moment om samen impact te maken. Landelijk en wereldwijd zijn helaas alle festivals en evenementen geannuleerd waardoor zowel artiesten, organisatoren en alle betrokken partijen het zwaar hebben. De initiatiefnemers van deze wereldrecordpogingen willen in deze donkere dagen een positief geluid geven en de verschillende artiesten daarnaast een podium bieden. Inmiddels hebben meer dan 500 Nederlandse DJ’s een podium gegeven met hun DJ-marathons. De initiatiefnemers willen laten zien dat DJ’s samen groot verschil kunnen maken door samenhorigheid uit te stralen door een eenheid te vormen. De vrouwelijke DJ’s hebben muziek gedraaid uit alle genres’.

Initiatiefnemers

De initiatiefnemers van de wereldrecords zijn Amrish Raghosing, DJ onder de naam Dutch Hustlaz en eigenaar van DJ School Alphen, én Anthony Donner, voormalig hoofdredacteur van DJ Mag NL, welke als dance-expert wordt gezien. Daarnaast heeft Donner het grootste en meest omvangrijke DJ- en danceboek van de wereld uitgegeven: Dutch DJs waarvoor hij 300 Nederlandse DJ’s en dance-industry professionals heeft geïnterviewd en gefotografeerd. Pamela Schipper van Agency Wines & Bubbles is medeverantwoordelijk geweest voor de DJ line-up.

Jongste deelneemster slechts 11 jaar

Afgelopen donderdag 28 mei om 20.00 uur werd het startsein gegeven van de DJ-marathon voor vrouwelijke DJ’s; de DJ’s Mellisa K en Amada hebben de DJ-marathon geopend. Deze is uiteindelijk dus 7 dagen later geëindigd op donderdag 4 juni om 20.00 uur; de DJ’s Katarina Dariy en Sneekes hebben de DJ-marathon afgesloten. Om de één of twee uur heeft er een andere DJ afkomstig uit o.a. Nederland, België, Frankrijk, Italië, Engeland, India, Nederlandse Antillen, Duitsland, Australië, Suriname, Marokko, Zuid-Korea en Japan gedraaid; zowel bekende top DJ’s als jong talent hebben een podium gekregen tijdens deze DJ-marathon. De jongste DJane die mee deed is DJ Isis van slechts 11 jaar oud, terwijl er ook meerdere DJ’s van de oudere garde (waarvan sommige al meer dan 30 jaar draaien) mee hebben gedaan in alle drie de marathons.

Het evenement werd geregistreerd door filmcamera’s en werd 168 uur non-stop live uitgezonden via www.djmarathonlive.nl en de Facebookpagina van DJ School Alphen. De richtlijnen van de RIVM en geldende noodverordening werden strikt nageleefd gedurende het evenement.