Arcam presenteert compacte Solo Uno streaming-versterker

0
Arcam

De nieuwe Solo Uno van Arcam is niet alleen heerlijk compact, er hangt ook nog eens een alleraardigst prijskaartje aan. U hoeft er alleen nog speakers op aan te sluiten.

Dat ‘de betere audio’ u financieel gezien steeds vaker allang niet meer de kop hoeft te kosten, bewijst Arcam maar weer eens met de nieuwe Solo Uno. Deze supercompacte streamer-versterker kost slechts €699. U haalt er een eindversterker met een vermogen van 2 x 50 Watt aan 4 Ohm mee in huis, maar ook een uitgebreide streamer. En ondanks het kleine formaat is zelfs nog voorzien in een lijningang. Maar wegens ruimtegebrek is dat dan wel een 3,5 mm mini-jack geworden. Verder zien we – als we dan even achterop kijken – een SUB-out-aansluiting, een ethernet-poort en USB-poort. Vermeldenswaardig is ook de volledige MQA-compatibiliteit die de Arcam Solo biedt. En om het helemaal compleet te maken is het systeempje tevens Roon Ready.

Appstandbediening

Om de functionaliteit helemaal compleet te maken worden ook GoogleCast, Airplay 2 en UPnP ondersteund. Het geheel is ‘over the air’ updatebaar, dus uw systeem blijft altijd bij de tijd. Het geheel weegt 1,5 kilo en naast een vaste ethernet-aansluiting kan de Arcam Solo Uno ook draadloos aan uw (thuis)netwerk gekoppeld worden via Wifi. Bediening verloopt grotendeels via de bijbehorende app.