Auralic maakt cd’s rippen mogelijk met nieuwe firmware

0
Auralic

Auralic heeft voor diverse van zijn producten verse firmware uitgebracht, die het mogelijk maakt om via een aangesloten usb-cd-speler cd’s te rippen (en af te spelen).

Hoewel we in het tijdperk van streaming en digitale muziekbestanden leven, is er natuurlijk ook nog altijd die verzameling cd’s in huis. Soms zitten daar unieke exemplaren tussen die bij geen enkele muziekdienst zijn te vinden. Of u wilt gewoon zo af en toe eens genieten van een ‘fysiek’ stukje muziek. De nieuwe firmware-update (V7) van Auralic maakt het voor Aries G-serie, Aries Femto & LE, Altair G-series, Altair en Polaris mogelijk om cd’s af te spelen en te rippen. Daarvoor dient u een externe optische drive in te prikken. Volgens de fabrikant werkt alles wat ook op een Windows of Mac werkt, dus de kans dat u ergens nog wat hebt staan is aanwezig. Verder adviseert Auralic een usb-speler met een eigen, externe voeding aan. En ook om te investeren in een goede en liefst lineaire voeding voor dat apparaat.

Nauwkeurig

Hebt u eenmaal de update naar de nieuwe V7 firmware uitgevoerd en een usb-speler aangesloten op uw Auralic, dan kan de pret beginnen. Ten eerste kunt u gewoon cd’tjes afspelen. Maar ook rippen is een optie. Zo voegt u eindelijk die ‘verstoffende’ cd-collectie toe aan de muziekbibliotheek op bijvoorbeeld een NAS. Er wordt zo nauwkeurig mogelijk geript, belooft de fabrikant. Elke sector wordt dubbel gelezen en vergeleken. Blijkt er een verschil opgetreden, dan worden 8 nieuwe leesacties op een lagere snelheid uitgevoerd. Vervolgens wordt de meest accurate versie berekend en bewaard.