Cambridge Audio AXR100D DAB/FM stereo receiver

1
Cambridge Audio

De aloude receiver leeft nog altijd, het bewijs wordt geleverd door Cambridge Audio in de vorm van de nieuwe AXR100D, bestaande uit een DAB/FM-tuner en een versterker in één.

Dat de basis voor een mooie hifi-installatie u niet per definitie de kop hoeft te kosten zien we aan de nieuwe AXR100D. Deze £499 kostende receiver beschikt over zowel een DAB- als FM-tuner (waarbij het overigens om een DAB+ tuner gaat). Daarnaast is er een eindversterker met een vermogen van 100 Watt in 8 Ohm geïmplementeerd. Ook kan de AXR100D als DAC fungeren, dankzij PCM 16-24bit S/P DIF Coaxial en een 32-192kHz TOSlink optische 32-192kHz ingang. Verder is voorzien in een subwoofer-uitgang, mocht u uw lagere regionen wat meer body willen geven. Aansluiten van een platenspeler is mogelijk dankzij de MM phono-ingang. Indien gewenst kunt u twee paar speakers gelijktijdig aansturen. Cambrdige Audio heeft tevens gedacht aan een hoofdtelefoon-uitgang.

Meer receivers

Voor een ieder die zijn of haar smartphone of tablet even snel draadloos wil koppelen staat Bluetooth paraat. Maar dan el alleen in gewapend met de standaard SBC-codec; aptX of AAC worden niet ondersteund. De Cambridge Audio AXR100D is overigens het topmodel van de portemonnee-vriendelijke receivers van deze Britse fabrikant. Vorig jaar lanceerde de fabrikant een tweetal FM/AM-receivers: de AXR85 a £349 en de AXR100 a £449. En nu is daar dus een DAB-capabel exemplaar bijgekomen.

1 REACTIE