Copland presenteert CSA 100 hybride versterker

0
Copland

Het Deense Copland heeft de nieuwe hybride op buizen en transistoren CSA 100 geïntegreerde versterker uitgebracht.

Buis of transistor, voor een deel van de audiofielen blijft het een eeuwige strijd. En twijfel die soms tot wanhoop drijft. Met de Copland CSA 100 geïntegreerde versterker zijn die twijfelaars in ieder geval alvast bediend. Zij treffen in dit apparaat zowel buizen (in de voorversterker) als halfgeleiders (in de eindtrap) aan. Wie trouwens op zoek is naar zichtbare warmgloeiende buizen komt bedrogen uit: de CSA 100 is gevat in een moderne aluminium behuizing die ze vakkundig verbergt. Het gaat om de geluidskwaliteit en niet om frivoliteiten, zo moet Copland gedacht hebben. Het vermogen van de eindversterkertrap bedraagt maximaal 100 Watt per kanaal in 8 Ohm (180 Watt per kanaal in 4 Ohm).

MM, MC en DAC met USB-ingang

Voor vinyl-enthousiastelingen is er eveneens goed nieuws. De Copland CSA 100 heeft een phono-voorversterker voor zowel MM- als MC-elementen aan boord. Verder krijgt u de beschikking over drie ongebalanceerde RCA-ingangen en een gebalanceerd paartje XLR-ingangen. Plus één coax digitale ingang alsmede drie optische digitale ingangen. En omdat er dan toch een DAC (ESS9018 Reference 32-bit) aan boord is om die zaken te laten functioneren, heeft Copland er meteen maar een USB-ingang bij gedaan. Optioneel is verder de mogelijkheid om Bluetooth aptX toe te voegen. Een prijs in Nederland is op moment van schrijven nog niet bekend, maar in Duitse zaken zien we een bedrag van rond de €3950 genoemd.