19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi EON van JARRELAB genereert oneindige stroom muziek

EON van JARRELAB genereert oneindige stroom muziek

0
EON van JARRELAB genereert oneindige stroom muziek

De iOS (en iPadOS) app EON van JARRELAB genereert een oneindige stroom aan muziek, die bij elke start weer uniek is. Het klinkt overtuigend!

Volledig computergegenereerde muziek is meestal extreem experimenteel. En klinkt bovendien meer als een soort van moeilijk te verteren crescendo waterval aan geluiden. Bij EON van JARRELAB is dat toch anders. Mogelijk ook omdat er deze keer een echte muziekkant mee bezig is geweest, die bovendien z’n sporen in de elektronische muziek ruimschoots verdiend heeft: Jean-Michel Jarre. EON is niet een supergoedkope app met een prijskaartje van net geen Euro-tientje. Maar u krijgt er zonder meer iets bijzonders voor terug.

Voor iedere gebruiker anders

Ten eerste wordt bij elke start van EON een nieuw nummer ten gehore gebracht. Dat wordt in real-time door de software ‘gecomponeerd’. Geen nummer is hetzelfde, en op ieder apparaat klinkt het weer anders. Precies wat Jarre wilde bereiken: unieke muziek die voor elke luisteraar gewoon weer anders klinkt. Verder is er ook gedacht aan de grafische kant. Tijdens het spelen van de muziek worden in het ritme van de melodie meebewegende grafische kunstwerkjes getoond. Ook al computergegenereerd. Bevalt een nummer u niet, dan veegt u over het scherm en tikt op de refresh-knop, waarna de app (intern) herstart en er iets heel nieuws ten gehore gebracht wordt. EON is dan ook goed voor vele uren plezier! En ontstijgt de kwaliteit van de gemiddelde ‘generative’-app zonder meer.