Hifiman Deva magnetostatische Bluetooth-hoofdtelefoon

0
Hifiman

De nieuwe Deva van Hifiman is een magnetostatische hoofdtelefoon, draadloos via Bluetooth en daarmee breed inzetbaar.

Met de nieuwe Hifiman Deva kunt u kiezen uit het beste van twee werelden. Ten eerste is het een bekabelde, passieve hoofdtelefoon. Anderzijds is het een moderne draadloze Bluetooth-hoofdtelefoon. Daarvoor zet Hifiman een loskoppelbare Bluetooth-module in. Deze kan overweg met de codecs LDAC, aptX-HD, aptX, AAC en het aloude SBC. Diezelfde Bluetooth-module kan trouwens ook als USB-DAC fungeren. Ofwel: verbindt de Deva met een Bluetoothkabel met bijvoorbeeld een laptop en luisteren maar. De speeltijd op een volgeladen Bluetooth-module bedraagt in draadloos bedrijf 7 tot 10 uur. Gebruikt deze Hifiman als DAC, dan krijgt u een speeltijd van 4-5 uur. Voor opladen beschikt de hoofdtelefoon over een USB-C-aansluiting. Handig, want dat lijkt inmiddels de wereldwijde standaardaansluiting voor mobiele apparatuur te worden.

Open

De open, magnetostatische hoofdtelefoon wordt geleverd met zowel een USB-C laadkabel alsook een hoofdtelefoonkabel. Ook is gedacht aan een 6,35 naar 3,5 mm verloopstuk. Het frequentiebereik van de Deva loopt van 20 Hz tot 20 kHz, terwijl de impedantie 18 Ohm bedraagt. De hoofdtelefoon weegt 360 gram; de Bluetooth- annex DAC-module zeg 25 gram op de klokken. Het geheel oogt gesofisticeerd en beschikt over een chique afwerking. U betaalt voor deze Hifiman Deva een bedrag van €349.