11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi iFi presenteert iPhono3 Black Label phono-voorversterker

iFi presenteert iPhono3 Black Label phono-voorversterker

1
iFi presenteert iPhono3 Black Label phono-voorversterker

iFi heeft een nieuwe Mc/MM phobo-voorversterker uitgebracht: de iPhono 3 Black Label, voor de echte vinylliefhebbers.

De nieuwe iFi iPhono3 Black Label phono-voorversterker heeft wat techniek betreft een beetje leentje-buur gespeeld bij de AMR (een zusterbedrijf van iFi) PH-77. Nu is dat een stevig geprijsd stukje hardware en wat dat betreft is de iPhono3 Black Label van een toch wat aardiger prijskaartje a £999 voorzien. Het geheel is Direct Drive Servoless, een huiseigen term die aangeeft dat er geen koppelcondensator tussen cartridge en uitgang aanwezig is. Het hart van de phono-voorversterker wordt gevormd door de TubeState-engine. Hierbij zegt iFi de belangrijkste voordelen van buizen in moderne op halfgeleiders (JFET-opamps, onder meer) gebaseerde hardware gerealiseerd te hebben.

Drie EQ-curves

Via een serie dipswitches kunt u de gewenste versterking en belasting instellen. iFi heeft een online rekenmachine klaarstaan om de meest optimale instellingen voor het cartridge dat u gebruikt te berekenen. Aardig is ook dat drie EQ-curves ingebouwd zijn: Columbia, RIAA en Decca. Over het algemeen kan gesteld worden dat LP’s geproduceerd na 1980 voldoen aan RIAA, terwijl dat in de jaren daarvoor – zeker buiten Europa – minder zeker is. Nu hebt u de keuze en speelt alles optimaal af. Tot slot geldt dat de eerder genoemde £999 inclusief iFi’s nieuwe en meegeleverde 15 Volt iPower X ultra-low-noise voeding ter waarde van £99 Is.

1 REACTIE