13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Fabrikanten Ingestuurd bericht – Bowers & Wilkins in gesprek met Sound United

Ingestuurd bericht – Bowers & Wilkins in gesprek met Sound United

0
Ingestuurd bericht – Bowers & Wilkins in gesprek met Sound United

Ongeveer twee weken terug hebben we een bericht online gezet dat Sound United interesse heeft in Bowers & Wilkins. We kregen daarop een reactie van Bowers & Wilkins dat het iets genuanceerder ligt. Bij deze de reactie van de Britse luidsprekerfabrikant.

Ingestuurd bericht van Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins is in gesprek gegaan met Sound United LLC, moederbedrijf van Denon, Polk Audio, Marantz, Definitive Technology, HEOS, Classé en Boston Acoustics, om de kansen voor het samengaan van de twee bedrijven te onderzoeken.

Het overleg tussen Bowers & Wilkins en Sound United bevindt zich in een vroegtijdig stadium met als context het consolideren van onze premium merken in een nieuwe entiteit die nog betere proposities biedt voor eindconsumenten.

“Indien dit overleg succesvol verloopt, dan zou het samenvoegen van Bowers & Wilkins’ engineering en fabricage expertise in het premium segment met de omvang van de middelen en mogelijkheden van Sound United een transformerende stap kunnen zijn voor beide merken. Dit zou het Bowers & Wilkins team de kans geven om nog meer de focus te leggen op wat we het beste kunnen – het maken van de beste luidsprekers in de industrie,”

aldus Geoff Edwards, CEO van Bowers & Wilkins.

Indien beide bedrijven besluiten tot een verdergaand vervolg, dan zou Sound United alle wereldwijde 3rd party distributie en licentie overeenkomsten overnemen, waaronder Bowers & Wilkins premium audio producten nu worden verkocht. Dit heeft geen effect op het huidige Bowers & Wilkins portfolio, de producten die Bowers & Wilkins distribueert en de huidige wereldwijde operatie.